Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Maak kennis met Plectrum, een superjacht van 15.000 pk voor de rijke stinkerds

Dit is Plectrum, een superjacht ontworpen door Lazzarini Studio dat maar liefst 15.000 pk kan produceren. Het Plectrum-jacht is technisch gezien een draagvleugelboot, wat betekent dat het zichzelf uit het water kan heffen naarmate de snelheid toeneemt.

Plectrum jachtontwerp

De Italiaanse ontwerpstudio zegt dat de inspiratie voor de Plectrum afkomstig was van de USS Plainview, een draagvleugelboot van Amerikaanse makelij die in 1965 werd gelanceerd. De romp is gemaakt van een combinatie van koolstofvezel en andere composietmaterialen en afgewerkt in een ultraglanzende oranje tint. En zoals je zou verwachten, heeft het Plectrum-jacht een helikopterplatform, een strandclub met zwembad en een garage die groot genoeg is voor twee tenders. Oh ja, en er is ook nog een garage voor de supercars en het waterspeelgoed van de eigenaar.

Prijs

Hoewel dit technisch gezien slechts een prototype is, zei Lazzarini dat het op verzoek kan worden gebouwd voor een coole $ 87 miljoen. Lazzarini Design Studio is een bekende naam in de branche. Het heeft uitstekende jachtconcepten geschetst, waaronder een zwaanvormig jacht van 450 voet en een schildpadvormige ‘drijvende stad’ van $ 8 miljard die Saudi-Arabië wil bouwen. In tegenstelling tot andere concepten die alleen op papier bestaan, bevestigde Lazzarini dat de productie van het oranje megajacht mogelijk morgen van start zou kunnen gaan.

‘Alles’ wat ze nodig hebben, is blijkbaar 87 miljoen dollar.

Check ook: Conor McGregor pronkt met peperdure jacht van Lamborghini (3,5 miljoen dollar) – SGXL.nl

Bron en beeld: JKF men

You May Also Like