Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Loterijwinnares van 10 miljoen dollar waarschuwt: ‘vertrouw niemand’

Beeld: YouTube/ Pexels

In een ongelooflijke wending van fortuin, won een vrouw een verbluffende loterijjackpot van 10 miljoen dollar. Echter, haar leven nam een tragische wending toen ze alles verloor. Nu, met een wijze les geleerd, deelt ze krachtig advies aan anderen: “Vertrouw niemand.” Haar aangrijpende verhaal dient als een waarschuwing voor de kwetsbaarheid van plotselinge rijkdom en herinnert ons aan de waarde van voorzichtigheid en verstandige keuzes.

Wat zou je doen met een miljoen?

We hebben allemaal wel eens het spel gespeeld van wat we zouden doen als we een grote loterijwinst zouden krijgen. Het is een leuke fantasie om in te zwelgen en je voor te stellen wat voor wilde dingen we zouden kunnen doen of kopen.

Een eigen huis, de droomauto, die lang uitgestelde vakantie – de mogelijkheden zijn eindeloos met een grote loterijwinst. Alles lijkt binnen handbereik te liggen en het leven wordt één groot genietfestijn. Wie zou daar niet voor willen gaan?

Loterijwinnares
Beeld: Pexels

De uitbundige uitgaven van een kersverse miljonair

Sharon Tirabassi, 35 jaar oud en afkomstig uit Hamilton, Ontario, kreeg de kans om de denkbeeldige fantasie uit te leven van wat we zouden doen met het geld als we de loterij zouden winnen.

In 2004 kocht ze een Lotto Super 7-lot en won ze een verbluffende $10 miljoen toen haar nummers werden getrokken tegen alle verwachtingen in. Dit was bijzonder goed nieuws, aangezien Tirabassi als kind was opgegroeid in verschillende opvanghuizen, en nu een miljonair was geworden.

Echter, de winst ging niet gepaard met een financieel adviseur om te helpen bij het beheer van de enorme nieuwverworven rijkdom. Het zorgen voor een vermogen van die omvang is geen kleinigheid. Er zijn gespecialiseerde adviseurs, accountants en banken zoals Coutts, die onlangs in het nieuws waren, die kunnen helpen.

Helaas kreeg Tirabassi dit advies niet aangeboden en ging ze op een enorme uitgavenjacht, waaronder huizen, auto’s, designerkleding en extravagante feesten.

Lessen uit een onverwachte wending

Tirabassi gaf ook leningen aan vrienden en familie, en hielp buren met hun huur. Ze geeft toe dat ze slechts af en toe naar haar banksaldo keek en zich geen zorgen maakte, omdat er zoveel nullen achter stonden. Ze vertelde aan de Toronto Star: “Je denkt niet dat het (op dat moment) zal opraken, toch?”

Uiteindelijk keek ze echter en zag dat haar saldo was gedaald tot $750.000, dus werd het tijd om de zaken onder controle te krijgen. Nu huurt Tirabassi met haar man en twee kinderen een huis en heeft ze een deeltijdbaan opgepakt. Ze zegt dat ze op deze manier veel gelukkiger is. Bovendien is er nog steeds een aanzienlijk bedrag over dat in een trustfonds is gestopt voor haar kinderen wanneer ze 26 jaar oud worden.

Loterijwinnares
Beeld: YouTube

Terug naar de realiteit…

Haar man Vinny maakte zich geen zorgen over terugkeren naar een normaal leven. Hij zei: “Ik heb mijn hele leven zo geleefd, ik was nooit rijk. We zijn zo opgegroeid, dus we zijn eraan gewend.” Vinny voegde eraan toe dat het geld veel hoofdpijn voor haar had veroorzaakt en dat ze vrienden had verloren door het geld, waardoor Tirabassi dacht dat ‘geld de wortel van alle kwaad is’. Hij zei: “Vrienden met wie ze al lang niet meer had gesproken, kwamen langs. Geld koopt geen geluk.”

Ze hadden ook advies voor mensen die de loterij winnen en drongen er bij hen op aan alleen familie te vertrouwen en hun winst zo veel mogelijk voor zichzelf te houden.

Check ook: Professor legt uit waarom het winnen van $20 miljoen bij de loterij niet gelukkig maakt

Bron: Unilad

You May Also Like