Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Loterijwinnaar besluit om hele prijzengeld te doneren aan goede doelen

contact belastingvrij

Een gelukkige loterijwinnaar heeft besloten zich van het geld te ontdoen en het allemaal aan een goed doel te schenken, in plaats van zich vast te klampen aan de enorme berg geld.

Nadelen

Voor veel mensen is het winnen van de loterij een absolute droom, maar in werkelijkheid kan zo’n enorme prijs velen het idee geven dat het allemaal een beetje een nachtmerrie is geworden. Veel loterijwinnaars verliezen uiteindelijk al hun geld in slechts een paar jaar, en sommige mensen zijn erin geslaagd om meerdere keren de jackpot te winnen, maar waren toch in staat om alles te verbranden en uiteindelijk met niets te eindigen. Anderen die erin slagen hun geld vast te houden, merken dat hun relatie met iedereen om hen heen verandert omdat hun naasten hen plotseling zien als een ‘wandelende pinautomaat’.

Loterijwinnaar

Geschikte oplossing

Misschien wil je wel de loterij winnen, maar er is een lange reeks winnaars geweest die niet het gevoel hadden dat het in het algemeen iets positiefs voor hen was en dat het geld een hoop problemen met zich meebracht. Als dat het geval is, heeft een loterijwinnaar misschien wel de meest geschikte oplossing gevonden voor wat je met je winst moet doen: het gewoon allemaal weggeven aan een goed doel. Dat is wat een inwoner van South Carolina, die anoniem wilde blijven, besloot te doen nadat hij ongeveer 150.000 euro won in de Powerball op 16 januari. Hij miste de hoofdprijs, die hem 416 miljoen euro zou hebben opgeleverd, met één getal en heeft besloten niet in de schijnwerpers te staan door anoniem te blijven en het geld weg te geven.

Naar een goed doel

Volgens CBS12 ontvangt de winkel in Greenville, South Carolina, die het winnende lot verkocht, een commissie van 1.500 euro, terwijl de rest van het geld naar een niet nader genoemd goed doel gaat. Dit zal een enorme impuls aan welke liefdadigheidsinstelling is geselecteerd om de loterij winst te ontvangen, en de mysterieuze winnaar zal ook niet om belasting te betalen, omdat de jackpot wordt gedoneerd. Op deze manier kunnen ze er tenminste zeker van zijn dat het geld ten goede komt aan het door de winnaar gekozen goede doel en hun relaties met hun omgeving niet verandert. 150.000 euro is niet een van de grootste jackpots die mensen hebben gewonnen, maar er is geen garantie dat zo’n score de manier waarop mensen naar de winnaar kijken niet zou veranderen. 

miljonair

Een patroon

Sommige loterijwinnaars gaan liever tot het uiterste om anoniem te blijven dan de kat uit de zak te laten vallen over hun verdiensten, en een paar zijn zelfs zo ver gegaan dat ze het hun familie niet vertellen. Als je probeert een soort patroon te vinden in loterijwinnaars, kun je jezelf suf piekeren over wat voor trucs je zou kunnen toepassen om het juiste resultaat te krijgen. Sommige winnaars krijgen een jackpot van miljoenen op hun eerste lot, terwijl anderen denken dat ze een soort formule voor fortuin hebben gekraakt. Uiteindelijk is het gewoon een spel met nummers.

Check ook: Jongste loterijwinnares ooit wilde loterij aanklagen: ‘Leven veranderde in een nachtmerrie’

Bron: unilad.com

Beeld: Pexels

You May Also Like