Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

LEGO’s nieuwe set brengt Van Goghs ‘Sterrennacht’ naar de derde dimensie

Een van de meest iconische schilderijen ter wereld krijgt de LEGO-behandeling met een nieuwe set die vandaag werd gelanceerd. Het nieuwste van LEGO Ideas, samen met The Museum of Modern Art, is het meesterwerk van Vincent van Gogh, Starry Night.

De nieuwe set

De 2.316-delige set is ontworpen door de in Hong Kong gevestigde Truman Cheng. Hij is een 25-jarige LEGO-fan die het ontwerp heeft ingediend via het LEGO Ideas-platform, volgens Design Milk. LEGO gaf vorig jaar groen licht nadat hij zijn ontwerp in juli 2020 indiende en 10.000 supporters verzameld had die nodig waren om het vooruit te helpen. De Lego-versie is minder dan de helft van het originele schilderij van Van Gogh is, maar hij slaagde erin om het stuk nog aantrekkelijker te maken door ongeveer 12,7 cm diepte aan het meesterwerk toe te voegen. De glooiende heuvels, de wervelende sterren aan de hemel, de cipres en zelfs het kleine dorpje springen nu van het doek de derde dimensie in.

lego Van Gogh

Mini figuur versie

Maar de set bevat ook de eerste mini figuur versie van Vincent van Gogh. Het is namelijk afgewerkt met dezelfde overdreven penseelstreekstijl als veel van Van Goghs zelfportretten, en een kleine ezel met een nog kleinere versie van ‘The Starry Night’ erop.

lego Van Gogh
lego Van Gogh
lego Van Gogh
lego Van Gogh

Bron: 9gag

Beeld: LEGO