Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

LEGO laat legendarische Ferrari tot in detail nabouwen

Met LEGO-blokjes kan je een aantal dingen bouwen. Maar heb je ooit het idee gehad om een Ferrari na te bouwen? LEGO is namelijk tot het uiterst gegaan om een nieuwe attractie te bouwen voor LEGOLAND California. Het gaat hierbij om een Ferrari F40 en die met maar liefst 358.000 blokjes is gebouwd.

red coupe on gray asphalt road during daytime
Unsplash Richard Fullbrook

Ferrari F40

Om deze Ferrari te bouwen hebben de bouwers meer dan 3.700 uur eraan besteedt. Het weegt meer dan 1.360 kilogram en is ongeveer 4,27 meter lang, 1,80 meter breed en 1,20 meter hoog. Als we de buitenmaten van de auto bekijken komt die dus overeen met een echte F40. De auto is onderdeel van de attractie “Ferrari Build and Race” en is vanaf 12 mei te zien. Als je een bezoek brengt aan LEGOLAND California kan je ook in de auto zitten.

Verder zul je ook meer te weten komen over de geschiedenis van deze Italiaanse sportwagenfabrikant. Je was vast niet bekend dat de F40 de laatste auto is dat gelanceerd werd door Enzo Ferrari, maar geen nood, tijdens de attractie krijg je al deze informatie. De direcetur entertainment en e-sports voor Ferrari gaf aan: “De Build and Race-ervaring is ontworpen om zowel Ferrari- als LEGO-liefhebbers van alle leeftijden aan te spreken, in lijn met de strategie van Ferrari om zijn jongere fans te bereiken.”

Een droom

Als Ferrari-liefhebber heb je misschien ooit een droom gehad om in een echte Ferrari te zitten. Vanaf mei is het namelijk mogelijk in LEGOLAND California, maar als je zelf een Ferrari wilt bouwen dan kan je zelf een kleine versie bouwen voor 375 euro. Check de actuele prijs hier op Bol.com

Bron: Manners

Beeld: YouTube In The Loop/ Unsplash

You May Also Like