Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

LEGO introduceert duurste Harry Potter-set ooi

LEGO Harry Potter

Als je zowel een Harry Potter fan als een LEGO fan bent, is er goed nieuws voor jou. LEGO heeft namelijk de meest indrukwekkende, tevens duurste Harry Potter-set tot nu toe op de markt gebracht.

LEGO Harry Potter

5129 stenen

De LEGO Harry Potter 76505 Hogwarts Express telt maar liefst 5129 stenen, waarmee je een trein van 118 cm lang en 26 cm hoog kunt bouwen. Het is namelijk dezelfde trein waarmee Harry Potter in de films naar Zweinstein gaat. Je krijgt ook 20 minifiguren en het is ook mogelijk om het iconische 9¾-platform bouwen, dat alleen beschikbaar is voor tovenaars. Gewone dreuzels of muggles kunnen er niet in. De trein bestaat uit een stoomlocomotief en drie wagons, elk versierd met beroemde scènes uit de film. Bovenop de stoomlocomotief zit een hendel waarmee je de trein heen en weer kunt bewegen, net als een echte oude aangedreven trein.

LEGO Harry Potter

Veel details

Ook bevat het platformgedeelte dat je zult bouwen veel details. Van iconische bogen tot borden die Albus Severus Potter citeren. De trein zelf verbergt ook veel quotes. In het eerste passagierscompartiment zie je de zin “Has anyone seen a toad?”, de vraag die Hermelien stelde toen ze Ron en Harry voor het eerst ontmoette. In het tweede compartiment kun je het debuut van de Dementor nabootsen terwijl Ron zegt: “I think someone’s coming aboard.” Er zijn ook versies voor volwassenen onder de minifiguren, zoals Harry Potter zelf en Draco Malfidus. Je kunt bijvoorbeeld de slotscène van de filmreeks nabootsen, waar de hoofdrolspelers elkaar vele jaren later weer ontmoeten op platform 9¾.

€499,99

De 76505 Hogwarts Express heeft een prijskaartje van €499,99. Misschien een beetje prijzig, maar dat ligt aan de inflatie. Grondstoffen zijn behoorlijk duur geworden, wat de productie van plastic bouwstenen ook tot een dure grap maakt. Vorige maand publiceerde de Deense fabrikant een lijst met prijsverhogingen voor de komende periode. Als je €499,99 een beetje een beetje duur vind, kun je tot het einde van het jaar wachten. Er is dan ook een oudere versie van de trein (met minder details) te koop als LEGO-set voor “slechts” €89,99.

Bron: manners.nl

Beeld: LEGO

You May Also Like