Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze legends bewijzen dat je geen diploma nodig hebt om succesvol te worden

geen diploma

Velen zijn grootgebracht met de overtuiging dat het volgen van onderwijs, het behalen van goede cijfers, hard werken en het verkrijgen van een goede baan de sleutels tot succes zijn. Hoewel een diploma vaak veel mogelijkheden biedt voor een carrière, is het niet altijd noodzakelijk. Mensen mogen trots zijn op zichzelf, of ze nu wel of geen diploma hebben, omdat er genoeg ondernemers zijn die geen diploma hebben maar toch veel hebben bereikt. Hieronder zijn  er tien van zulke ondernemers.

Ray Kroc

Ray Kroc, zoals we zien in de populaire film ‘The Founder’ op Netflix, staat bekend om zijn rol in de indrukwekkende groei van McDonald’s. In 1961 verwierf Kroc McDonald’s voor $2,7 miljoen en transformeerde het tot een miljardenbedrijf zoals we dat vandaag de dag kennen. Voordat hij McDonald’s kocht, had Kroc een carrière als verkoper en had hij geen diploma behaald. Bij zijn overlijden in 1984 bedroeg de nettowaarde van Ray Kroc maar liefst $600 miljoen dollar.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg behoeft waarschijnlijk geen introductie als het gaat om zijn succes. Hij is een van de meest bekende figuren in de technologie wereld. Zuckerberg heeft zijn stempel gedrukt met Facebook. Opmerkelijk genoeg heeft hij zijn opleiding gevolgd aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, namelijk Harvard. Desondanks nam Zuckerberg in 2004 de beslissing om zijn studie stop te zetten en zich volledig te richten op Facebook. Hij bewees dat hij geen Harvard-diploma nodig had om zijn doelen te bereiken. Op dit moment wordt zijn nettowaarde geschat op $115,7 miljard dollar.

Evan Williams

Evan Williams, mede-oprichter en voormalig CEO van Twitter, heeft een opmerkelijk pad gevolgd. Na anderhalf jaar aan de University of Nebraska te hebben gestudeerd, verliet Williams de universiteit om zijn carrière in informatiesystemen na te streven. Zijn beslissing leidde tot de oprichting van Twitter, waar hij een prominente rol speelde. Op dit moment wordt zijn geschatte nettowaarde rond de $3 miljard dollar.

Henry Ford

Henry Ford is een iconisch voorbeeld dat vaak wordt aangehaald in marketingstudies. Deze visionaire autofabrikant werd geboren in armoede en genoot geen formele scholing, maar hij slaagde erin Ford Motor Company op te bouwen. Zijn gedurfde beslissingen hebben hem een van de meest welvarende individuen in de geschiedenis gemaakt. Ford is uiteindelijk uitgegroeid tot een van de rijkste mensen ooit.

Bill Gates

Bill Gates, de mede-oprichter van Microsoft, is een bekende persoonlijkheid die geen introductie nodig heeft. Net als Zuckerberg behaalde Gates zijn diploma niet, omdat hij zijn studie onderbrak om zich volledig te richten op het opbouwen van zijn bedrijf. Tussen 1995 en 2017 werd Bill Gates consequent erkend als de rijkste man ter wereld. Zijn geschatte nettowaarde bedraagt $130 miljard. In latere jaren werden Gates ingehaald door Jeff Bezos en Elon Musk, die overigens wel beiden een diploma hebben behaald. Jeff Bezos behaalde zijn bachelor in elektrotechniek en informatica aan de prestigieuze Ivy League-universiteit Princeton, terwijl Elon Musk zijn Bachelor of Science in natuurkunde en zijn Bachelor of Arts in economie behaalde aan de University of Pennsylvania. Dit illustreert dat het hebben van een diploma toch niet onbelangrijk is.

Steve Jobs

Steve Jobs, het meesterbrein achter Apple en Pixar, is een naam die altijd zal worden gebruikt als voorbeeld van wat je kunt bereiken zonder een diploma. Na slechts zes maanden stopte Jobs met zijn studie om Apple op te richten. Toen hij in 2011 overleed, werd zijn nettowaarde geschat op $10,2 miljard.

Steve Wozniak

Steve Wozniak, net als zijn mede-oprichter hierboven, heeft zijn studie niet afgemaakt. Sterker nog, hij werd geschorst van de University of Colorado vanwege het hacken van het computersysteem van de school. Vervolgens verliet hij de prestigieuze universiteit van Berkeley om bij Hewlett-Packard te gaan werken. Op dit moment wordt de nettowaarde van Wozniak geschat op $100 miljoen dollar. De twee Steves tonen aan dat je zonder een diploma enorm succesvol kunt zijn.

Michael Dell

Michael Dell, de miljardair-oprichter van Dell Computers, lanceerde zijn bedrijf vanuit zijn studentenkamer. Op 19-jarige leeftijd besloot hij zijn studie aan de University of Texas te beëindigen, nadat hij zijn eerste $200.000 had verdiend. Zijn geschatte netto waarde bedraagt $28,6 miljard dollar.

Walt Disney

Walt Disney, de legendarische oprichter van Disney Company, is een naam die iedereen kent, ongeacht de leeftijd. Op 16-jarige leeftijd verliet Disney de middelbare school om deel te nemen aan de oorlog. Uiteindelijk kreeg hij op achttienjarige leeftijd een baan als commercieel illustrator. Hij behoudt het record voor de meeste individueel gewonnen Academy Awards, met 22 van de 59 nominaties. Bij zijn overlijden in 1966 werd de waarde van de Disney-aandelen geschat op $150 miljoen.

Simon Cowell

Simon Cowell is niet alleen beroemd om zijn kenmerkende witte gebit en ongezouten mening, maar ook om zijn indrukwekkende succes. Op slechts 16-jarige leeftijd verliet Cowell school om zijn eigen platenlabel, Fanfare, op te richten. Zijn geschatte nettowaarde bedraagt $550 miljoen. Niet slecht, niet slecht…

Check ook: Ouders van succesvolle kinderen leren hen deze 3 vaardigheden

Bron: manify.nl

Beeld: YouTube & Instagram

You May Also Like