Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Langste voetgangersbrug ter wereld geopend in Tsjechië

langste voetgangersbrug ter wereld

In een bergresort in Tsjechië is een voetgangersbrug geopend, de langste constructie ter wereld. De 721 meter lange brug is gebouwd op een hoogte van meer dan 1,100 meter boven zeeniveau. Het verbindt twee bergruggen en hangt tot ongeveer 95 meter boven de vallei beneden.

langste voetgangersbrug ter wereld
Beeld: Youtube Dolni Moravac

De Sky Bridge 721

De Sky Bridge 721, zoals het bekend staat, bevindt zich in het noordoosten van het land in het Kralicky Sneznik-gebergte nabij de grens met Polen, ongeveer 200 kilometer ten oosten van Praag. De brug biedt ongewone uitzichten voor bezoekers met hoogtevrees. Er mogen maximaal 500 mensen tegelijk op de brug zijn, hoewel dat aantal de eerste twee weken na de opening op vrijdag wordt gehalveerd. De brug wordt om veiligheidsredenen gesloten als de wind 135 km /u bereikt. De bouw duurde twee jaar en kostte zo’n 200 miljoen Tsjechische kronen (8 miljoen euro).

Meer toeristen

Critici zeggen dat de brug te groot is voor de omgeving, terwijl anderen beweren dat het te veel toeristen naar de stad, die minder dan 500 inwoners heeft, zal trekken. “CzechTourism” gelooft dat de brug toeristen van over de hele wereld zou kunnen aantrekken. Theo Scheepens, 59, uit Nederland was een van de eersten. “Prachtig, indrukwekkend, de brug beweegt, dus je denkt dat er iets gaat gebeuren,” zei hij. “Ik vraag me af wat er gaat gebeuren als het waait. Het is geweldig weer, we zijn erg gezegend.”

Bron: Ongelooflijk

Beeld: Youtube Dolni Moravac

You May Also Like