Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Krijg een veel schonere vaat door balletje aluminiumfolie in vaatwasser te doen

aluminiumfolie vaatwasser
Beeld: Pexels

Ben je het al meer dan zat om je vaatwasser een paar keer te laten draaien en dan nog geen schone vaat te krijgen? TikTok heeft zoals altijd de perfecte oplossing: maak een balletje met een stukje aluminiumfolie en doe deze in de vaatwasser.

Eén of meerdere balletjes

Op TikTok deelt de Australische Caroline een simpel trucje. Het enige wat je hoeft te doen is van een vel aluminiumfolie één of meerdere balletjes te maken en ze in het afdruiprek van de vaatwasser te gooien. De machine doet de rest voor je. Door een klomp aluminiumfolie te maken worden vooral je vorken, lepels en messen schoner. Niets zo vervelend als je vaatwasser 3 uur aan laten staan ​​en je vaat nog steeds vuil is.

@carolina.mccauley 🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Werking

Benieuwd hoe aluminiumfolie ervoor kan zorgen dat je weer een schone vaat hebt? Het antwoord ligt in het materiaal van de folie en de samenstelling van de vaatwastabletten. Zo ontstaat er een soort chemische reactie die alles schoonmaakt. Je kunt het vergelijken met de techniek van het zilver polijsten met wort. Deze truc zorgt er niet alleen voor dat je vaat schoner blijft, maar het zorgt er ook voor dat er geen roest op je vaat komt. Heb je er nu nog last van? Zet het bestek vervolgens in een bak met heet water met een scheutje sodawater en een klodder aluminiumfolie. Je laat het even intrekken en gebruikt dan een afwasborstel om de vaat schoon te maken.

aluminiumfolie vaatwasser
Beeld: Pexels

Check ook: Gast heeft geniale hack om gratis kipnuggets bij McDonald’s te krijgen

Bron: womanly.nl

Beeld: TikTok & Pexels

You May Also Like