Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Koning Willem-Alexander is blijkbaar fan van Ajax!

Beeld: Wikipedia

Dat Koning Willem-Alexander een voetballiefhebber is, is inmiddels meer dan duidelijk, dat maakte hij tijdens de podcast Door de Ogen van de Koning nog eens extra duidelijk. Hoewel de koning zo’n voetbalfan is, heeft hij nooit verteld voor welke club hij is. Maar tijdens de podcast denken we dat hij dat wel deed, door tegen Edwin Evers te zeggen dat hij fan is van Ajax.

Zijn liefde voor de Amsterdamse club

De koning vertelde hoe zijn liefde voor de Amsterdamse club is ontstaan. Dit gebeurde al sinds hij een kind was, waarbij hij Johan Cruijff ontmoette in de rust van een voetbalwedstrijd. Cruijff beloofde naar hem te zwaaien zolang hij scoorde en dat deed hij… Cruijff scoorde en zwaaide naar hem. Precies daar is zijn liefde voor Ajax begonnen. Dit alles vertelt de koning in de podcast. Ook gaf hij aan neutraal te moeten zijn op alle gebieden van zijn leven, “behalve bij voetbal”

Juichen voor Nederland

Ook vertelde koning Willem-Alexander dat hij en koningin Máxima afspraken hebben gemaakt over wedstrijden waarin het Nederlands elftal speelt. Zo deelde hij dat tijdens de wedstrijden tussen Nederland en Argentinië, waar koningin Máxima werd geboren, nog steeds voor Nederland wordt gejuicht, terwijl als het om Argentinië en een ander team gaat, ze voor Argentinië juichen. Tijdens de podcast Door de ogen van de koning, ontwikkeld ter gelegenheid van het tienjarig bestaan ​​van Willem-Alexander, vertelt hij gezellig over zijn privéleven.

Check ook: Dit is waar Koning Willem Alexander in 2022 allemaal op vakantie is geweest

Bron: FunX

Beeld: Wikipedia

You May Also Like