Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Komiek wint met deze mop prijs voor beste grap op Edinburgh Fringe Festival

beste grap
Beeld: Twitter

Met een eenvoudige maar tijdloze grap over pasta verbaasde een komiek de stemmers van het Edinburgh Fringe Festival. Het publiek kon stemmen voor de Dave’s Funniest Joke of the Fringe award. Sinds het begin van de pandemie is dit de eerste keer dat de prijs wordt uitgereikt.

beste grap

Winnende mop

Komiek Masai Graham heeft de afgelopen twee jaar Dave’s Grappigste Grap van de Fringe gewonnen. “I tried to steal spaghetti from the shop, but the female guard saw me and I couldn’t get pasta.” luidt de prijswinnende grap van Masai. In 2016 viel hem die belangrijke eer te beurt dankzij een al even humoristische grap. “My dad suggested I register for a donor card – he’s a man after my own heart.” luidt zijn eerdere inzending.

Spaghetti mop

Masai toonde zich tegenover de BBC verheugd dat hij opnieuw werd uitgeroepen tot beste komiek van de Fringe. Het Edinburgh Fringe Festival is mijn spirituele thuis, dus het is geweldig om het weer in actie te zien, merkte hij op. Toen ik hoorde dat ik opnieuw de titel Dave’s Funniest Joke of the Fringe had gewonnen, riep ik uit: “Dit wordt een spaghetti mop.” Hij maakte van de gelegenheid gebruik toen die zich voordeed. Maar als je je ooit hebt afgevraagd wat de grappigste grap ter wereld is, lees dan verder. 

Grappigste mop ter wereld

Op zijn YouTube-kanaal sprak Gregory Brown erover en beweerde dat ’s werelds grootste grap eigenlijk gebaseerd was op een 20 jaar oude studie. In 2001 creëerde Dr. Richard Wiseman, een psycholoog, de studie via de website LaughLab. In de loop van een jaar nodigde hij 1,5 miljoen deelnemers van over de hele wereld uit om vijf moppen te scoren die willekeurig werden gekozen uit een database van meer dan 40.000. “Twee jagers zijn in het bos wanneer een van hen in elkaar zakt,” werd gekozen als de winnende inzending. “Zijn ogen zijn glazig en hij lijkt niet te ademen. De andere pakt zijn telefoon en belt 911, terwijl hij uitroept: “Mijn vriend is dood! Wat kan ik doen?” De operator zegt: “Rustig maar, ik kan helpen. Laten we eerst zeker zijn of hij inderdaad dood is.” Er is een stilte gevolgd door het geluid van een pistool. Terug aan de telefoon vraagt de man, “OK, wat nu?”

Check ook: Moppentopper Jeroen Smits had een lekker smerige mop!

Bron: ohepic.com

Beeld: YouTube

You May Also Like