Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Kinderbijslag: Nederland behoort tot de landen met de laagste bedragen in de EU

sparen

In het leven komt er vaak een moment waarop je begint na te denken over het stichten van een gezin. Geld mag dan misschien niet de belangrijkste motivatie zijn, maar als het op kinderbijslag aankomt, lijkt Nederland niet bepaald voorop te lopen. Het land behoort tot de ‘slechtste leerlingen’ van de klas binnen de Europese Unie wat betreft kinderbijslag voor ouders.

Een gegeven paard niet in de bek kijken

Hoewel het gezegde luidt dat je een gegeven paard niet in de bek moet kijken, valt niet te ontkennen dat er veel landen zijn waar je aanzienlijk meer krijgt. Het is wel belangrijk om te vermelden dat elk land zijn eigen systeem heeft opgebouwd. Toch blijft het een feit dat Duitsland bijvoorbeeld vier keer zoveel kinderbijslag uitkeert als Nederland. Ja, ons land behoort tot de landen met de laagste kinderbijslagbedragen in Europa. Hoewel Spanje nog lager scoort, kunnen we niet echt stellen dat hun economie er florissant bij staat.

Dit overzicht van de landen in Europa is gestoeld op cijfers uit 2021, maar de tarieven van andere landen zijn in vergelijkbare verhouding gestegen.

Check ook: Vrouw spaart 21.000 euro in één jaar door afzien van overbodige aankopen

Bron: Metro
Beeld: Pexels

You May Also Like