Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Joodse bokser moet winnen om te overleven in aangrijpende Netlix-film

Joodse bokser

De nazi’s dwongen uitgemergelde Joodse gevangenen om elkaar tot de dood te bevechten voor het vermaak van de Duitse SS-officieren. Een overlevende van de Holocaust die in Auschwitz werd gedwongen tegen andere gevangenen te vechten, gaat boksen in New York om aansluiting met zijn verleden te vinden. Netflix film “The Survivor”, genaamd vertelt het verhaal van een van deze boksers.

75 gevechten

Een nieuwe film, “The Survivor”, geregisseerd door Barry Levinson en met in de hoofdrol Ben Foster, vertelt het verhaal van een van deze boksers: Harry Haft, een ongeletterde boef uit een Poolse industriestad in de buurt van Lodz en een van de acht broers en zussen. Hij overleefde een groot deel van de oorlog door tegenstander na tegenstander in elkaar te slaan, 75 gevechten in totaal, in een kolenmijn subkamp van Auschwitz. Na de oorlog nam Haft de vaardigheden die hij in de kampen had opgedaan mee naar Amerika. Hij hoopte dat krantenartikelen over zijn professionele bokswedstrijden zouden worden gelezen door een verloofde wiens verdwijning hem achtervolgde of door de broers en zussen en andere familieleden die hij niet had kunnen traceren.

“The Survivor”

De film speelt zich af in drie tijdlijnen: in zwart-wit sequenties zien we een uitgemergeld Haft in Polen, waar hij tijdens de Holocaust in een concentratiekamp aan het werk is, net nuttig genoeg om uit de gaskamers te blijven. Wanneer SS-officier Dietrich Schneider (Billy Magnussen) Haft ziet vechten tegen een bewaker, neemt hij Haft mee uit het kamp zodat hij andere Joden in een boksring kan bevechten voor het vermaak van de officieren. De bokswedstrijden worden verondersteld brut te zijn, waarbij de officieren wedden op de resultaten; wie wordt uitgeschakeld krijgt een kogel in het hoofd.

Bron: Manners

Beeld: Youtube HBO

You May Also Like