Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Jeff Bezos’ miljoenenjacht zit vast: historische Rotterdamse brug wordt niet ontmanteld

Koningshavenbrug jeff bezos

Het superjacht van 500 miljoen dollar van Jeff Bezos zit vast nadat de Nederlandse scheepsbouwer besloot een historische Rotterdamse brug niet te ontmantelen. Dit na een publieke reactie en dreigementen met een eiergooi-protest, zegt een rapport.

Plan geannuleerd

De oprichter van Amazon had aangeboden om te betalen voor het verwijderen van het middelste gedeelte van de buiten gebruik gestelde Koningshavenbrug, zodat zijn monsterlijke 412ft zeiljacht, genaamd Y721, de oceaan zou kunnen bereiken vanaf de scheepswerf. Het jacht, momenteel het op één na grootste ter wereld, kan niet onder de brug “De Hef” komen zonder dat de aanpassing plaatsvindt. Maar het plan is nu geannuleerd door fabrikant Oceano na de kritiek die het kreeg, aldus de Nederlandse nieuwszender Trouw.

De brug tijdelijk verwijderen

In februari werd aangekondigd dat Oceano de stad had gevraagd om de brug, die dateert uit 1878 en voor het laatst is gerenoveerd in 2017, tijdelijk te verwijderen. Marcel Walravens, die het renovatieproject leidde, vertelde RTV dat het “niet praktisch” was om het schip gedeeltelijk af te werken en de bouw elders te voltooien. “Als je ergens een grote klus uitvoert, wil je al je gereedschap op die plek. Anders moet je constant heen en weer. Bovendien is dit zo’n groot project dat er nauwelijks locaties zijn waar dit werk klaar is. ”En hij voegde eraan toe: “Vanuit economisch oogpunt en behoud van werkgelegenheid vindt de gemeente dit een heel belangrijk project. Rotterdam is ook uitgeroepen tot maritieme hoofdstad van Europa.”

Historische groepen in Rotterdam verzetten zich

Historische groepen in Rotterdam verzetten zich tegen de werken, waarbij duizenden Facebook-gebruikers een petitie ondertekenden waarin ze beloofden het jacht te bekogelen terwijl het door de stad naar de open oceaan reisde. “Oproep aan alle Rotterdammers om een ​​doos rotte eieren mee te nemen, en die massaal naar Jeffs superjacht te gooien als het door de Hef in Rotterdam vaart”, schreef evenementenorganisator Pablo Strörmann op het social media platform. Nu heeft Oceanco stadsambtenaren laten weten dat het meldt, zoals geciteerd door de NL Times, dat Oceanco “de gemeente heeft laten weten dat het zijn huidige logistieke plannen annuleert”. En de nieuwsorganisatie zei dat medewerkers van het bedrijf “zich bedreigd voelen en het bedrijf vreest dat het zal worden vernield”, aldus DutchNews.nl.

Bron: Independent

You May Also Like