Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Jeff Bezos kondigt aan dat hij het grootste deel van zijn vermogen van 124 miljard dollar weggeeft

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft plannen aangekondigd om het grootste deel van zijn vermogen van 124 miljard dollar weg te geven. In een nieuw interview met CNN zei de 58-jarige dat hij van plan is om tijdens zijn leven een groot deel van zijn rijkdom aan verschillende goede doelen te schenken.

Vermogen van 124 miljard dollar zal Jeff weggeven

De multimiljardair nam een blad uit het boek van Bill Gates en vertelde dat hij een groot deel van zijn vermogen zal besteden aan het aanpakken van klimaatverandering. Ook zal hij degenen helpen die de samenleving kunnen verenigen te midden van politieke en sociale verdeeldheid.

Bezos zat naast zijn vriendin Lauren Sánchez terwijl het paar uitlegde hoe ze samenwerken om ‘de capaciteit op te bouwen om zijn geld weg te kunnen geven’.

Interview Chloe Melas

Op de vraag van CNN’s Chloe Melas of hij van plan is het grootste deel van zijn nettowaarde in zijn leven te doneren, antwoordde hij: “Ja, dat doe ik”, hoewel hij geen namen van oorzaken of een specifiek percentage noemde.

“Het moeilijkste is om uit te vinden hoe je het op een hefboomachtige manier moet doen,” zei hij. “Het is niet gemakkelijk. Het bouwen van Amazon was niet eenvoudig. Er was veel hard werk voor nodig, een stel zeer slimme teamgenoten, hardwerkende teamgenoten.”

Bezos vervolgde: “Er zijn een heleboel manieren waarop je volgens mij ook ineffectieve dingen kunt doen. Je moet er dus goed over nadenken en je moet briljante mensen in het team hebben.”

De voormalige CEO van Amazon zit achter het Bezos Earth Fund, dat zich richt op het bestrijden van klimaatverandering en het beschermen van de natuur, en waarvan Sánchez medevoorzitter is.

Bron: Unilad
Beeld: YouTube

You May Also Like