Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Je oude Disney videobanden zijn meer waard dan je denkt!

disney videobanden

De tijd vliegt voorbij. Het lijkt eeuwen geleden dat we VHS videobanden gebruikten. Netflix, dat nu onmisbaar is, bestond toen nog niet. Maar even een vraagje, heb je je videobanden nog? Dan moeten we je meteen meedelen dat deze nostalgische VHS videobanden van Disney die je misschien onder het stof hebt zitten soms voor honderden of zelfs duizenden euro’s op Ebay verkocht kunnen worden!

Disney VHS videobanden

We denken er misschien niet over na, maar er zijn veel verzamelaars van Disney VHS videobanden over de hele wereld. Vooral als het gaat om videobanden met bijzonder artwork, kunnen fouten en limited edities veel geld waard zijn. Tegenwoordig zijn mensen bereid duizenden euro’s uit te geven aan dingen die herinneren aan vroeger. Dus als je wat videobanden hebt, kun je er wat geld mee verdienen.

Disney videobanden

Wist je dat?

“De eerste VHS videorecorder werd in september 1976 geïntroduceerd door JVC; een jaar na Betamax van Sony en drie jaar voor Video 2000 van Philips. VHS werd uiteindelijk de algemeen geaccepteerde norm voor de videorecorder na een formaatoorlog. In 1987 kwam een verbeterde versie op de markt onder de naam Super-VHS”

Bron & beeld: DIYvandaag