Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Jason (300 kg) boos op dieet: ‘Ik heb mensenrechten en mag gewoon frisdrank drinken’

jason holt

Jason Holt (32) is met zijn 300 kg de zwaarste man van Groot-Britannië en keek laatst de dood in de ogen. Sindsdien is hij op een beperkt ‘vloeibaar dieet’ gezet. Het feit dat Jason bijna overleed doet af aan het feit dat hij niet meer 3 liter frisdrank per dag meer mag drinken: “Schandalig!” vindt hij zelf.

3 liter frisdrank

Afgelopen juni bezweken bijna de organen van Jason Holt. Sindsdien is hij op een dieet gezet waardoor hij nog maar 1,5 liter vloeistof mag drinken in een tijdsbestek van 24 uur. Jason vindt dit belachelijk en dreigt zelfs de politie te bellen als het verzorgend personeel hem niet meer drinken geeft. Hij voelt zich namelijk uitgedroogd, iets wat we op zich wel begrijpen als je gewend bent aan meer drinken. Maar beperk het dan tot water.

Politie

Tegen The Sun zegt Jason: “Ik heb een drankbeperking gekregen en ik blijf proberen hen uit te leggen dat ik mensenrechten heb en dat ik zou moeten kunnen drinken wat ik wil. Het is mijn zaak dat ik drie liter frisdrank per dag wil drinken. Maar het mag niet. Het is schandalig“, vertelt hij. “Ik ben er zo down over. In wat voor maatschappij leven wij als we niet meer mogen kiezen wat we drinken” ging hij verder. “Ik blijf hen zeggen: ‘Waarom kunnen jullie me mijn drank niet teruggeven in plaats van me het leven zuur te maken?’ Ik heb ze gezegd dat ik de politie zal bellen omdat ik voortdurend uitgedroogd ben.” Jason mag nog maar 100 milliliter per keer drinken. Dat is ongeveer eenderde van een normaal limonadeglas.

Bron & beeld: Clint.be

You May Also Like