Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Japanse man geeft meer dan 14.000 euro uit om eruit te zien als een hond

Beeld: Zeppet

Een Japanse man heeft ongeveer 2 miljoen yen (14,727 euro) uitgegeven aan een realistische border collie-kostuum, omdat hij eruit wilde zien als zijn favoriete hondenras.

Het kostuum

De man, Toko genaamd, huurde een Japans bedrijf genaamd Zeppet in dat bekend staat om het maken van sculpturen en modellen voor films en reclames, om het kostuum te maken. Zeppet heeft naar verluidt 40 dagen nodig gehad om het kostuum te maken, terwijl Toko meerdere testrondes en herzieningen doormaakte om het goed te krijgen.

Een collie

Toko zei in een interview met de Japanse outlet Mynavi: “Ik heb er een collie van gemaakt omdat het er echt uitziet als ik het aantrek. Mijn favoriet zijn viervoetige dieren, vooral schattige dieren. Onder hen dacht ik dat een groot dier dicht bij mij goed zou zijn, aangezien het een realistisch model zou zijn, dus besloot ik er een hond van te maken”

Lijken op een hond

Een medewerker van Zeppet vertelde ook hoe zijn team manieren wist te vinden waarop het figuur van een hond kan overeenkomen met dat van een mens. Het punt is dat het skelet van een hond kan worden gereproduceerd op het skelet van een mens. Omdat de structuur van het skelet heel anders is, hebben we veel tijd besteed aan het bestuderen hoe we het op een hond kunnen laten lijken. “Daarnaast verzamelen we foto’s die vanuit verschillende hoeken zijn genomen, zodat de prachtige vacht van de collie kan worden gereproduceerd en bedacht zodat de vacht op een natuurlijke manier gaat vloeien.

Bron: 9GAG

Beeld: Zeppet