Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Japanner verhuurt zichzelf om niks te doen en heeft duizenden klanten!

japanner niets doen

Jarenlang hoorde de 38-jarige Japanse man Shoji Morimoto van familie en vrienden dat hij het type persoon is die niks doet of onderneemt. De persoon die altijd van een afstandje kijkt, maar nooit het initiatief zou nemen. Na jarenlang werken bij verschillende baantjes, besloot hij het roer om te gooien en zijn karakter om te zetten in zijn eigen bedrijfje. De Japanner verhuurt zichzelf namelijk om niets te doen en dat levert hem meer dan duizend klanten op!

Niks doen

Natuurlijk staat hij niet de hele dag letterlijk stil, maar krijgt hij hele normale taken van zijn klanten. Zo heeft hij de was voor iemand gedaan en speelde hij iemands vriend. Ook heeft hij een taartje gegeten bij iemand die heel eenzaam is, maar wel zijn verjaardag wilde vieren. Hij heeft ook weleens urenlang in de kou gestaan om een straatmuzikant te vergezellen. Allemaal heel ‘normale’ dingen eigenlijk, als je de eenzaamheid van zijn klanten wegdenkt.

Succesvol

Zijn eigen bedrijfje is zo succesvol dat hij er van kan leven. Hij heeft zelfs meerdere boeken geschreven, waaronder een stripboek. Deze boeken gaan over de situaties waar hij in terecht is gekomen tijdens het werk. Dus heb je eens een +1 nodig bij een bruiloft, wil je gezellig iemand om tegenaan te praten tijdens het thuiswerken of wil je gewoon gezelschap tijdens je verjaardag? Dan kun je Shoji gewoon huren! Je moet er waarschijnlijk wel voor naar Japan óf hem zoveel geld bieden dat hij naar Nederland vliegt. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like