Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Japanner reist 4.000 mijl om ‘marry me’ te spellen op Google Earth

marry me Google Earth

In 2008 wilde Yasushi ‘Yassan’ Takahashi een originele manier vinden om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Dus maakte hij een reis van 4000 mijl (7.163 kilometer) over een periode van zes maanden, volgens een video die in 2019 op Google is geplaatst. Hij deed dit om ’s werelds grootste GPS-kunstwerk te creëren. De gebeurtenis leverde hem ook een Guinness World Book Record op. 

marry me Google Earth
Beeld: YouTube

Een hele reis

De kunst bestond uit de woorden “MARRY ME” met helemaal aan het einde een hart met een pijl erin.  Om deze boodschap in GPS te schrijven, reisde Takahashi van het eiland Hokkaido in het noorden van Japan naar de kust van Kagoshima in het zuidelijke puntje van het land. Voor dit avontuur gaf hij zijn baan op en begon hij zijn reis van zes maanden op zijn 31e verjaardag. Vóór zijn GPS-reis had Takahashi Tokio nog nooit verlaten. Dus kon hij allerlei nieuwe gebieden verkennen terwijl hij ’s nachts in zijn auto, die als onderkomen diende, sliep. Hij trotseerde allerlei weersomstandigheden omwille van de liefde. En zei zijn vriendin ja? Natuurlijk deed ze dat! Vandaag de dag heeft Takahashi meer dan 1.000 GPS-kunstwerken gemaakt die zich uitstrekken over 100.000 kilometer in 24 landen.

Wat is GPS art?

GPS art is wanneer je een app gebruikt om je bewegingen te volgen tijdens specifieke routes om een beeld te creëren op Google maps of Strava (een fitness tracking app). Je zet de GPS tracker aan terwijl je op weg bent naar specifieke locaties en laat deze je volgen. Wanneer je niet wilt dat je bewegingen worden gevolgd (omdat het niet past bij de tekening die je probeert te maken) zet je hem uit. Als je klaar bent, upload je het online en heb je een kunstwerk. GPS art ontstaat niet toevallig. Je kunt niet zomaar een route nemen. Je moet het vooraf zorgvuldig plannen. Het is dus echt een precieze kunst.

Bron: interestingengineering.com

Beeld: YouTube

You May Also Like