Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Italiaans stadje verkoopt 100 instapklare huizen voor 3.500 euro!

Italiaans stadje huizen

Val jij steeds weer voor de charme van de Italiaanse oud- en gezelligheid? Dan hebben wij misschien wel de oplossing voor jou. In het charmante stadje Biccari kun jij nu voor een prikkie tussen de Italiaanse sferen wonen. De goedkoopste woningen staan al klaar voor slechts 7.500 euro.

Italiaans dorp huizen

Ontvolking

Toen de burgemeester van Biccari, Gianfilippo Mignogna, door de straten van het historische centrum van het Italiaanse stadje slenterde, viel het hem op hoeveel ‘schattige’ huizen jarenlang gesloten waren met te koop of te huur borden.

“We zijn met amper 2.000 inwoners. Ontvolking is een open wond, een bestendig fenomeen. Lokale bewoners blijven vertrekken en terwijl de meesten in de zomer terugkwamen om hun huisje te bezoeken, doen ze dat nu niet meer. Veel bewoonbare huizen staan leeg en raken in de vergetelheid.”

Woningen van € 1

Er zit een klein addertje onder het gras bij de woningen van € 1. Wie er een koopt, moet een waarborg van € 3.000 neerleggen, die hij terugkrijgt zodra de renovatie voltooid is, mogelijk binnen drie jaar. Het lijkt een redelijke prijs om in een pittoresk Italiaans dorpje te wonen.

Mignogna biedt ook meer dan alleen de huizen van € 1. De stad stelt voor om een hele reeks leegstaande huizen te verkopen die klaar zijn om in te trekken. De prijzen beginnen zo laag als € 7.500 en met de duurste woning voor slechts € 13.000.

Op dit moment zijn er ongeveer 20 instapklare woningen beschikbaar, en ongeveer een dozijn opknappers van € 1. Maar er kunnen in de toekomst wel 100 woningen zijn die nieuwe bewoners nodig hebben.

Interesse én spreek je een woordje Italiaans? Houd dan de website van de gemeente Biccari in de gaten.

Check ook: Dit pitoresk Italiaans dorpje geeft je 30.00 euro als je er komt wonen! (sgxl.nl)

Bron en beeld: JKFmen

You May Also Like