Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

iPhone-gebruikers komen nu pas achter verborgen ‘vampier’-instelling die je batterij leegzuigt

iOS update

Recentelijk hebben iPhone-gebruikers hun misnoegen geuit op social media over hun batterijduur die drastisch afneemt na installatie van de nieuwste iOS-update’. Nu is dus ontdekt dat er een mysterieuze ‘vampier’ functie is, die in feite zorgt voor deze ellende. Velen zijn geschokt door het effect die deze ‘vampier’ instelling heeft op hun batterijduur. Leer meer over deze verborgen instelling en hoe je je batterijgebruik kunt optimaliseren in deze spannende onthulling.

Batterijproblemen?

Als je het gevoel hebt dat de batterij van je iPhone sneller leegloopt dan zou moeten, wil je misschien je instellingen controleren op een verborgen ‘vampier’-functie waarvan je waarschijnlijk niet wist dat die bestond. We hebben het allemaal meegemaakt. Je probeert naar huis te gaan en je hebt nog maar vier procent batterij. Je hebt de energiebesparende modus ingeschakeld, het scherm is gedimd, maar net op het moment dat er iets cruciaals staat te gebeuren, zoals het bellen van een vriend of het regelen van een taxi, valt je telefoon uit. Wat een nachtmerrie!

Het blijkt dat één functie op de iPhone de batterij veel sneller kan leegmaken dan je anders zou denken. Door deze functie te vermijden, kun je ervoor zorgen dat je telefoon langer blijft werken. Maar wat is precies de functie die zo’n grote invloed heeft op de batterijduur van de telefoon?

iphone batterij
Beeld: Pexels

De impact van Wi-Fi Assist op je telefoon

Nou, het is een programma dat helpt om je internetverbinding te behouden wanneer je onderweg bent. Het heet ‘Wi-Fi Assist’. Dit programma vult in feite de gaten op wanneer je Wi-Fi traag en haperend wordt en helpt zo om een soepele verbinding te behouden.

Op de website van Apple staat: “Bijvoorbeeld, als je Safari gebruikt met een zwakke Wifiverbinding en een webpagina laadt niet, zal Wi-Fi Assist geactiveerd worden en automatisch overschakelen naar mobiele data, zodat de webpagina blijft laden.” Dit is ongetwijfeld een nuttige functie. Niemand zit graag vast te wachten, starend naar een leeg scherm dat maar niet wil laden. Het nadeel is echter de impact op de batterijduur van je telefoon en je dataverbruik.

Optimaliseer batterijgebruik…

Goed nieuws! Gelukkig is er een manier om Wi-Fi Assist uit te schakelen als je de levensduur van de batterij van je telefoon wilt verlengen. Natuurlijk is het compromis dat als je Wi-Fi slecht wordt, je er gewoon mee moet omgaan.

Dit doe je….

Ten eerste moet je naar de hoofdpagina van de instellingen op je iPhone gaan, waar alle belangrijke onderdelen staan. Ga van daaruit naar het tabblad ‘Mobiele data’. Eenmaal daar, scroll naar beneden op de pagina. Je moet misschien helemaal naar beneden scrollen langs de apps die data gebruiken. Dan zou je de schakelaar moeten zien met de tekst ‘Wi-Fi Assist’. Je kunt die dan uitzetten.

Houd er rekening mee dat dit kan betekenen dat je wat meer vertraging ervaart wanneer je Wi-Fi een onderbroken verbinding heeft. Maar het zal helpen om de batterij van je telefoon langer mee te laten gaan. Niet alleen dat, maar Wi-Fi Assist kan stiekem een groot deel van je kostbare data verbruiken als je denkt dat je veilig op een Wi-Fi-netwerk zit. Het uitschakelen ervan kan je helpen om minder van je databundel te gebruiken, omdat het niet stiekem wordt ingeschakeld wanneer je op Wi-Fi zit. Bekijk hieronder een korte video over hoe je deze ‘vampier’ instelling kan uitschakelen:

Check ook: ‘Batterijduur van iPhone neemt drastisch af na installatie van nieuwste iOS-update’

Bron: LADbible

You May Also Like