Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

iPhone 14 is nu te koop: 8 feitjes over de bijzondere camera van de Pro

Je hebt ‘m vast al voorbij zien komen: de nieuwe iPhone 14 is officieel uit! En we leven in een wereld van foto’s en video’s en daar weet Apple natuurlijk op in te spelen! Want man, als je een fan bent van fotografie en technologie ga je de camera op de Pro-modellen heel erg leuk vinden. 

Alles over de Apple iPhone 14 Pro camera

In een razendsnel tempo heeft Apple de nieuwe iPhone 14 gepresenteerd. De telefoon komt in de iPhone 14, de iPhone 14 Plus, de iPhone 14 Pro en de Pro Max. Genoeg keuzen dus! We gaan het hebben over de camera van de Pro-modellen. Want er zijn wel leuke veranderingen doorgevoerd zoals:

  1. De iPhone 14 kan 2x optisch uitzoomen vanaf de reguliere groothoeklens. De iPhone 14 Pro kan 2x optisch uitzoomen en 3x optisch inzoomen vanaf de reguliere groothoeklens.
  2. De camera heeft op alle toestellen nu een autofocus. Daarnaast heeft de lens een diafragma van f/1.9 ten opzichte van f/2.2 in de iPhone 13 Pro. Gecombineerd met de TrueDepth-sensoren en de Photonic Engine zorgt dit voor betere prestaties in het donker.
  3. De Actiemodus houdt je beeld erg stil terwijl jij er in de werkelijkheid misschien mee schudt tijdens het rennen. Normaalgesproken zou je speciale apparatuur moeten gebruiken om het beeld zó stabiel te houden.
  4. De Photonic Engine is gedetailleerder. Dit is een soort Deep Fusion, maar dan nog beter. Deep Fusion is een iPhone-functie die er al jaren voor zorgt dat er een beter lichtbereik wordt opgenomen bij foto’s. De iPhone maakt meerdere foto’s en combineert deze tot 1 foto. Met de nieuwe Photonic Engine is dit principe gelijk gebleven, maar wel geëvolueerd. In de nieuwe iPhones wordt het Deep Fusion-principe toegepast terwijl de foto’s nog niet gecomprimeerd zijn en dus veel meer detail bevatten. Omdat dit een softwarefunctie is, werkt het meteen op alle lenzen van je iPhone. Ongeacht de lens krijg je hierdoor betere plaatjes in het donker. Ook in lichte omstandigheden helpt de Photonic Engine.
  5. De nieuwe LED-flitser op de iPhone 14 Pro past de helderheid aan op basis van de lens die je gebruikt. Zo wordt het licht beter verdeeld over je onderwerp.
  6. In de iPhone 14 Pro zit een optische beeldstabilisator van de tweede generatie. Deze zorgt voor nog stabieler beeld.
  7. Het kan echt: het camera-eiland op de iPhone 14 Pro is nóg groter geworden. Ook is het toestel iets dikker geworden hierdoor.
  8. De ultragroothoeklens op de iPhone 14 Pro is scherper en maakt betere macrofoto’s.

Bron: Beautify
Beeld: Apple

You May Also Like