Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Ingenieur maakt drone van zijn overleden kat

drone overleden kat

Wanneer jouw trouwe huisdier sterft, doet het heel wat met je. Maar de reactie van deze man is niet wat je verwacht, na het sterven van zijn kat. Hij transformeerde zijn dode kat in een drone.

Bedrijf voor dierendrones

Toen Orville, de kat van ingenieur Bart Jansen, op een dag werd doodgereden door een auto, besloot Jansen er iets bijzonders mee te doen. Jansen taxidermiseerde Orville eerst en maakte vier krachtige propellers aan zijn lichaam vast waarmee hij kon vliegen. Nadat zijn verhaal in de populaire Channel 4-documentaire verscheen, begon Jansen zijn eigen bedrijf voor dierendrones, de Copter Company, waar hij alles, van hamsters tot struisvogels, in elegante drones veranderd.

Helikopter van een koe

De enige voorwaarde is om de dode huisdieren te laten taxidermeren voordat ze naar hem worden opgestuurd. Taxidermie is de kunst van het conserveren van het lichaam van een dier door het te monteren (op een anker) of te vullen, voor tentoonstellings- of onderzoeksdoeleinden.  Jansen bouwde onlangs een helikopter van een koe. “Als ik zou vliegen, moest ik in iets geks vliegen. Dus hebben we nagedacht over en gezocht naar dieren die groot genoeg zijn om in te vliegen.”, aldus de kunstenaar, tevens ingenieur zonnepanelen.

Bron: clint.be

Beeld: Youtube

You May Also Like