Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

In dit ‘goedkoopste land ter wereld’ heb je een maaltijd en biertje voor €3!

Een avontuurlijke toerist en vlogger heeft de stoute schoenen aangetrokken en is afgereisd naar een van de betaalbaarste landen ter wereld. Gedurende een volledig verblijf van vijf dagen wist hij met slechts iets meer dan £100 (116 euro) rond te komen, en tot ieders verbazing slaagde hij erin om niet alleen te genieten van het lokale leven, maar ook om een verfrissend biertje te drinken en een smakelijke volledige maaltijd te verorberen, dit alles voor slechts €3!

Oezbekistan

Een goedkope en prachtige bestemming

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een vakantie, maar deze reisblogger lijkt absoluut verliefd te zijn geworden op het Aziatische land Oezbekistan. Nu – wees eerlijk – wist je iets over het land voordat je dit las?

De YouTuber, Drew Binsky, heeft elk land ter wereld bezocht tijdens een constante reis sinds 2012, maar hij geeft in het bijzonder veel lof aan Oezbekistan. Hij beschreef het land als ‘historisch, vredig en prachtig’, en merkte ook op dat het een van de goedkoopste plekken is waar hij ooit verbleven heeft. Met de wisselkoers, waarbij £100 gelijk staat aan ongeveer 1,5 miljoen Uzbekistani Som.

Oezbekistan
Beeld:  YouTube/Drew Binsky

Een onvergetelijke reis

Drew en zijn vrouw verbleven vijf dagen in de steden Samarkand en Bukhara, en in het bijschrift van zijn video schreef hij: ‘Oezbekistan is gewoon een magische plek van binnen en van buiten, met enkele van de prachtigste oude wonderen en mooie, down-to-earth mensen die je gewoon een glimlach bezorgen’. Hij zei: ‘Wanneer mensen horen van een land dat eindigt op ‘Stan’, denken ze meestal aan gevaar. Maar dit land is precies het tegenovergestelde.

In totaal kostte hun eten, drinken en accommodatie slechts € 150. Dat omvatte een hotel voor slechts € 31, grote maaltijden voor € 2,60 en biertjes voor ongeveer € 1,70 Hij kocht heerlijke sap voor slechts 35 cent en een zijden jurk – voor zijn vrouw – voor slechts € 13,50. Drew vervolgde: “De laatste 100 uur reizen door Oezbekistan met Deanna is precies geworden zoals we hadden gehoopt, en het is nu een van onze favoriete landen en culturen ter wereld.”

Positief veiligheidsadvies

Wat betreft veiligheid is het advies van de Britse overheid over Oezbekistan ook behoorlijk positief. Hoewel sommige misdaden zoals zakkenrollen en diefstal relatief vaak voorkomen, merkt het advies op dat ‘gewelddadige misdaden tegen buitenlandse burgers zeldzaam zijn’.

‘Het is raadzaam om voorzichtig te zijn en maatregelen te nemen om uw persoonlijke veiligheid te beschermen, zoals u zou doen bij een bezoek aan elk Europees land’, staat er in het advies.

Ze adviseren wel om alle niet-essentiële reizen naar bepaalde regio’s te vermijden, zoals de grensgebieden met Afghanistan en Kirgizië, evenals de grens tussen Oezbekistan en Tadzjikistan en de Fergana-vallei. Maar als je je aan de grote steden zoals Samarkand houdt, zou het prima moeten zijn.

Dus, wie heeft zin in een groot weekend in Oezbekistan? Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk hieronder de YouTube video:

Beeld: YouTube

Check ook: Deze spotgoedkope bestemming staat bekend als de ‘Malediven van Europa’

Bron: Ladbible

You May Also Like