Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

In dit bizarre overdekte waterpark waan je je op een andere planeet!

Dit waterpark in Beijing moet het meest bijzondere zijn die je ooit hebt gezien. Het Beijing National Aquatics Centre, gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008, lijkt nu meer op een buitenaards gebouw dan een zwembad: een gigantische rechthoek bedekt met transparante celachtige bubbels.

‘Water Cube’ nu waterpark

Het is bekend dat de ‘Water Cube’, zodat het werd genoemd, werd genegeerd na een drama in augustus, waarbij Michael Phelps acht keer goud won. Twee jaar later greep de regering in. De zuidelijke helft van het gebouw is nu omgevormd tot een fantastisch overdekt waterpark, ontworpen om inkomsten te genereren door de lokale bevolking en toeristen naar de vaak verlaten Olympische locatie te lokken.

overdekte waterpark

“Happy Magic Water Cube, Beijing Water Cube Water Park”

Het is een doolhof van neon plastic glijbanen, tunnels, tuiten en interne zwembaden, evenals een delicaat, surrealistisch onderwaterlandschap. Veel Chinese toeristen hebben nog nooit een lazy river gezien, een vrije val van 40 voet in een plastic pijp of een golfslagbad dat de oceaan nabootst. De volledige naam van het waterpark is “Happy Magic Water Cube, Beijing Water Cube Water Park”.

overdekte waterpark

Toeristische attractie

Het is de op een na grootste toeristische attractie van de stad, na de Chinese Muur, volgens statistieken van de overheid. Dure toegangsprijzen schrikken iedereen af, behalve de bevoorrechte kinderen van Peking, dus het is meestal rustig. Bezoek je het volgend keer als je op vakantie naar China gaat?

Bron & Beeld: socialjunkie.com

You May Also Like