Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Icon of the Seas: Grootste pretpark-schip ter wereld vanaf volgend jaar in gebruik

Icon of the Seas
Beeld: YouTube

Wanneer de Icon of the Seas begin 2024 voor Royal Caribbean International in de vaart komt, zal het niet alleen het grootste cruiseschip op zee zijn, maar ook het resultaat van een 12 tot 15 jaar durend creatief proces dat het hoogtepunt is van de bouw van de meest innovatieve cruiseschepen ter wereld.

Icon of the Seas
Beeld: YouTube

Het grootste schip ter wereld

Het cruiseschip zal begin 2024 in gebruik genomen gaan worden. Met een lengte van 365 meter en maar liefst 2.805 verschillende hutten wordt de tewaterlating voor duizenden gelukkigen ronduit feestelijk. Met ruimte voor 7.600 passagiers en 2.350 medewerkers komt het reizigers aan niets te kort. “Toen we aan Icon begonnen te werken was het kleiner, en terwijl we onderzochten wat mensen nodig hadden en wilden, groeide het in de loop der tijd en eindigden we met het grootste schip ter wereld”, aldus Jay Schneider, senior vice president en chief product innovation officer voor het merk.

Icon of the Seas
Beeld: YouTube

Wat mag je verwachten?

Wat brengt dit “schip” allemaal met zich mee? Best gek, want je kunt je beter afvragen: wat staat er niet op? Je hebt in ieder geval: zeven verschillende zwembaden, een enorm waterpark, een theater, een bioscoop, tientallen restaurants en een waterval. Dit laatste lijkt sterk op The Jewel in Singapore. Het is een ongelooflijk beeld. Het is zelfs een beetje surrealistisch, maar dat mag de pret niet drukken. Bekijk de eerste beelden hieronder.

Is dit je nog niet groot genoeg? Deze ‘drijvende schildpad’ wordt grootste cruiseschip ooit voor 60.000 passagiers! – SGXL.NL

Bron: manly.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like