Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Huurbazen laten studenten bevriezen door thermostaat omlaag te zetten

Iedereen is ervan op de hoogte: de gasprijzen. Bijna heel Nederland en overigens heel Europa is per maand heel veel euro’s meer kwijt aan het verwarmen van hun huis. Zo ook verhuurders van woningen voor studenten. Ze draaien massaal de thermostaten omlaag, waardoor studenten in de kou zitten.

Koud

Uit een rondvraag van het Algemeen Dagblad blijkt dat veel studenten in huurwoningen regelmatig in de kou in hun huis zitten. Joram van Velzen, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), vertelt het volgende: “Wij horen van veel studenten die in de kou komen te zitten door huisbazen die ineens de verwarming lager zetten”, zegt hij. “Dat is nu al onacceptabel, maar het wordt ronduit onveilig als het nog kouder gaat worden. Huisbazen kunnen ook besparen op hun energiekosten door te investeren in dubbel glas.”

Huurprijs

Een deel van de studenten heeft een zogenaamde all-in-huurprijs. Hier zitten de energiekosten vaak inbegrepen, maar die mogen niet zomaar verhoogd worden. Soms staat er in het huurcontract dat de service- en energiekosten zijn uitgesplitst. Dan kan de verhuurder de kosten wel aan de studenten doorberekenen. Mocht jouw huisbaas aan de thermostaatknop draaien: check dan vooral je huurcontract even.

Bron: Metronieuws
Beeld: Pexels

You May Also Like