Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

How to: Zelf Fristi ‘voor volwassenen’ maken

fristi

Als kind dronk je waarschijnlijk liters Fristi – of een namaakvariant er van – en nu je volwassen bent snak je er misschien ook nog wel naar. Wij in ieder geval wel. Dat maakt dit alcoholische versnapering van Fristi met rum tot een groot succes! Zo maak jij ‘m.

Fristi Rum

Zin om een mierzoet, roze drankje mét alcohol te drinken? Dan is Fristi Rum iets waar je hart sneller van gaat kloppen. Voor dit Fristi-Rum recept heb je 2 glazen, rietjes, een bolzeef en een mes nodig. Haast je snel naar de supermarkt voor deze ingrediënten:

  • 300 gram verse aardbeien
  • 250 gram verse frambozen
  • 500 milliliter halfvolle melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • 5 centiliter rum

Recept

Houd twee aardbeien over. De rest van de aardbeien kun je samen met de frambozen in een blender doen (eerst wel de kroontjes verwijderen). Je merkt snel dat je een soort gladde massa krijgt. Dan zit je goed. Wel blijven er wat zaadjes achter, deze kun je er met de bolzeef uitzeven. Verdeel de gladde massa over de twee glazen en schenk de aanbevolen aantal milliliter melk en rum bij. Tot slot steek je de rietjes door de aardbeien die je aan het begin hebt overgehouden. Simple as that, want dit was het! Binnen 10 minuten heb je een heerlijk drankje gemaakt.

Bron & beeld: Sterk in de keuken

You May Also Like