Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Hou je van Gin Tonic? Onderzoek wijst uit dat er kans bestaat dat je een psychopaat bent

Hmm, vorig keer hadden we het er al over dat onderzoek uitwijst dat mensen die hun koffie zwart drinken, een grote kans hebben om psychopaat te zijn. Nou, blijkbaar kunnen ze handjes schudden met de gin-tonic drinkers! Oeps… even uitkijken dus!

Universiteit van Innsbruck

De smaken: Bitter, zoet, zout en zuur daar deden de onderzoekers van de Universiteit van Innsbruck uit Oostenrijk onderzoek naar. Maar ze hebben een verontrustende ontdekking gedaan…

953 mensen kregen daarbij verschillende spijzen en dranken (bitter, zout, zoet en zuur) voorgeschoteld samen met een vragenlijst. Ze moesten hun voorkeur voor eten en drinken doorgeven en persoonlijke vragen beantwoorden over emotionele stabiliteit, , machiavellisme (gewetenloos macht naar je toetrekken), agressie en een neiging tot alledaags sadisme. 

Pixabay CocktailTime

Psychotische neigingen

En wat blijkt? Mensen die van bittere dingen houden als pure chocolade, koffie en tonic hebben meer psychotische neigingen. De onderzoekers concluderen: “De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen het idee dat een voorkeur voor bittere smaken een verband hebben met kwaadaardige persoonlijkheidskenmerken, in het bijzonder alledaags sadisme en psychopathie.” Mensen die (zacht)aardig, vriendelijk en sympathieker zijn, hebben juist een sterkere afkeer van bittere smaken.

En die gin-tonic, laten staan? Haha, nee toch! Bekijk hier hoe je hem zelf maakt:

Bron: Zelfmaak ideetjes
Beeld: Unsplash Laure Noverraz

You May Also Like