Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Horrorfans moeten ‘overgeven en krijgen paniekaanvallen’ na het zien van Fall

fall horrorfans

We zien vaker verhalen langskomen waarin horrorfans onwel worden tijdens het kijken naar horrorfilms. In dit artikel zullen we het wederom hebben over zo een film. sommige kijkers zijn namelijk fysiek ziek geworden van de nieuwe film Fall. 

Niet voor zwakkeren

De overlevingsthriller volgt twee vrienden, Becky (Grace Caroline Currey) en Hunter (Virginia Gardner), die een 2.000 voet hoge radio toren beklimmen en op de top gestrand raken zonder naar beneden te kunnen. Hoewel de film afgelopen zomer in de Verenigde Staten is uitgebracht, is hij onlangs toegevoegd aan Netflix, waardoor een nieuwe schare kijkers hem de afgelopen dagen heeft ontdekt.  Het is geen film voor de zwakkeren, en kijkers lieten via Twitter weten dat ze er lichamelijk ziek van werden. Veelgehoorde klachten van kijkers zijn overweldigende gevoelens van stress, misselijkheid en angst, vooral bij mensen met hoogtevrees.

horrorfans

Comments op Twitter

Op Twitter schreven kijkers: “Eigenlijk veroorzaakte het een stress-hoofdpijn. Echt vermakelijk om naar te kijken”; “Gisteren gekeken. Wist niet wat ik kon verwachten en was aangenaam verrast… en doodsbang! Heb ineens een nieuwe hoogtevrees. Was een beetje teleurgesteld in het einde, vond dat het een beetje gehaast was.”; “Had zweethanden vanaf ongeveer 2 minuten nadat ze vast kwamen te zitten tot het einde. Niet de beste film om naar te kijken als je hoogtevrees hebt.”; “Ik werd er zo ziek van dat ik de film moest pauzeren om even bij te komen van het vreselijke gevoel.”; “Ik heb me het grootste deel van de film achter een kussen verstopt, ik dacht dat ik wel tegen hoogtes kon…. misschien niet!’; ‘Ik voelde me al duizelig toen ik de trailer zag. Ik denk niet dat dit goed voor me is”; “Goede film… deed me overgeven en had een paniekaanval, maar goed”; “Ik zag dit in de bioscoop, als ik je vertel dat mijn handen die hele film zweten” en “Kijken naar “Fall” op Netflix…. Ik denk niet dat ik ooit zo gestrest ben geweest in mijn hele leven!”

Positieve reviews

De film is positief ontvangen door critici en heeft momenteel een score van 79 procent op Rotten Tomatoes.  Empire Magazine gaf de film vier sterren, waarbij recensent John Nugent schreef: “Dit is een prettig terugkerend soort thriller, een film die er alleen op uit is om je handpalmen te laten zweten en je bijnieren in overdrive te brengen. In die bescheiden doelstellingen is hij volledig geslaagd. Wendy Ide van The Observer gaf de film drie sterren en merkte op: “Zelfs als je niet aan hoogtevrees lijdt, zijn er momenten in Scott Manns thriller – de selfie met één hand terwijl je aan een roestig rooster bungelt op 2.000 voet hoogte, bijvoorbeeld – die bijna niet te bekijken zijn. Ze voegde eraan toe: “Hoewel het tempo een beetje hapert – er zijn tenslotte maar zoveel manieren waarop je bijna van een toren kunt vallen – is de spanning onverbiddelijk.”

The Outwaters

Het is de laatste horrorfilm die een sterke fysieke reactie teweegbrengt, nadat fans onthulden dat ze doodsbang en misselijk waren geworden van de ‘verontrustende’ nieuwe film The Outwaters. De indie film werd eerder deze maand uitgebracht en heeft al veel indruk gemaakt op critici, die lovende kritieken kregen. Maar kijkers zijn zwaar getroffen en verontrust door de blockbuster en lieten via Twitter weten dat ze geschokt waren. In The Outwaters, geregisseerd door Robbie Banfitch, wordt het eng nadat een kampeertocht in de Mojave-woestijn grondig misgaat. Alle vier de kampeerders, die in de woestijn een muziekvideo proberen te filmen, krijgen te maken met huiveringwekkende gebeurtenissen zoals vreemd gedrag van dieren en trillingen.

Check ook: Mensen kunnen niet in slaap komen na kijken ‘engste film van het jaar’

Bron: dailymail.co.uk

Beeld: YouTube

You May Also Like