Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Honderdduizenden fans ondertekenen petitie om WK-finale opnieuw te laten spelen

Beeld: Wikipedia

De WK-finale van vorige week zondag eindigde op dramatische wijze, toen Argentinië na een penalty shootout-overwinning claimde op Frankrijk. Heel wat mensen waren niet blij met de uitkomst van de WK-finale. Bijna 200.000 ontevreden fans hebben daarom een petitie ondertekend waarin ze de FIFA eisen de WK-finale tussen Frankrijk en Argentinië opnieuw te laten spelen.

WK-overwinning

Argentinië ging de rust in met twee goals voorsprong na treffers van Lionel Messi en Angel Di Maria. Frankrijk lukte het echter om laat in de wedstrijd de gelijkmaker te scoren en een verlenging af te dwingen, door goals van Kylian Mbappé in de 80e en 81e minuut. Het Zuid-Amerikaanse land kwam in de verlengening via Messi weer op voorsprong, waarbij Mbappé twee minuten voor tijd zijn doelpunt teniet deed. Argentinië versloeg vervolgens Frankrijk met 4-2 na strafschoppen om hun derde WK-overwinning veilig te stellen.

petitie WK-finale

Bittere nasmaak

De nederlaag heeft een bittere nasmaak achtergelaten bij de Franse supporters, die zich genaaid voelen. Een MesOpinions-gebruiker heeft de FIFA gevraagd om Frankrijk vs. Argentinië opnieuw te spelen. Vanwege de oneerlijke toekenning van de Argentijnse penalty, terwijl hij beweerde dat er een fout was gemaakt op Mbappé in de aanloop naar het doelpunt van Di Maria. De herhalings petitie Frankrijk vs. Argentinië luidt: “De arbitrage was volledig gekocht, het was nooit een penalty + overtreding op MBAPPE bij het 2e doelpunt!!! “Teken en deel massaal om de wedstrijd opnieuw te spelen!”

Petitie

Ondanks de populariteit van de petitie, is er geen kans dat Frankrijk vs. Argentinië opnieuw wordt gespeeld. Argentinië heeft sindsdien geparadeerd op het WK in Buenos Aires tot woede van Frankrijk. Dat komt omdat Emiliano Martínez tijdens de festiviteiten werd gespot met een pop met het gezicht van Mbappé erop geplakt. Zijn acties hebben de president van de Franse FA, Noel Le Graet, ertoe aangezet een formele klachtbrief te schrijven.

Bron: Sportbible

Beeld: Wikipedia

You May Also Like