Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Hierom wil je kat het liefst bovenop je slapen

kat het liefst bovenop je slapen

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom jouw kat van alle comfortabele plekken in het huis, juist jouw lichaam kiest om erop in slaap te vallen? Kattenexpert Jackson Galaxy vertelt over de redenen waarom sommige katten bovenop hun baasjes slapen.

kat slapen
Beeld: Pexels

Liefde uiten

De kattenexpert legt uit dat katten van warme dingen houden en dat menselijke lichamen warm zijn. Hij merkt ook op dat katten territoriale wezens zijn en hun geur graag overal willen krijgen. Bovendien voelen katten zich veilig als ze hun baas en/of andere katten als kussens gebruiken. De echte reden dat ze dit doen is dat ze op deze manier hun liefde uiten. “De band tussen jou en je kat is erg hecht. We beschouwen ze als afstandelijk, onafhankelijk, weet je, ze geven niet echt om ons, dat zijn de dingen die niet-kattenmensen over katten zullen zeggen. Maar het feit is dat dit een demonstratie is van het tegenovergestelde. Dat ze echt niet alleen op zoek zijn naar je gezelschap, maar ook naar je liefde, wat je brengt in termen van veiligheid en geborgenheid en warmte. Maar het vertaalt zich allemaal gewoon in: Mijn kat houdt van me.”, vertelt Jackson.

Andere manieren van liefde uiten

Jackson gaat ook in op het feit dat niet alle katten bovenop hun mensen slapen. Dit betekent niet dat ze minder van hun mensen houden, het betekent alleen dat ze hun liefde anders uiten. “Vergeet niet dat alle katten individuen zijn. Hun manier van liefde uiten hangt af van waar ze wel of niet aan werden blootgesteld toen ze klein waren… Misschien heeft jouw kat een bed dat op het nachtkastje staat en het liefst daarin slaapt, of dat ze gewoon naar boven komen en jouw lichaam markeren terwijl je op de bank zit, het maakt allemaal niet uit. Als je goed oplet, zal je kat je signalen sturen dat hij van je houdt. Dit hoeft hij niet altijd te doen door de hele tijd bovenop je te slapen.”

Bron: laughingsquid.com

Beeld: YouTube & Pexels

You May Also Like