Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Hier 3 tips om altijd Kolonisten van Catan te winnen

Kolonisten van Catan winnen

Kolonisten van Catan, een van de meest populaire spellen in Nederland, staat op de tweede plaats na Monopoly. Je krijgt grondstoffen waarmee je straten, schepen, dorpen en steden kunt bouwen. Het is ook mogelijk om ontwikkelingskaarten te kopen, die verdere vooruitgang in een beschaving vertegenwoordigen. Je kunt vooruitgang boeken door overwinningspunten te verdienen. Deze zijn dus cruciaal om het spel te winnen. Je wint wanneer je het benodigde aantal overwinningspunten verzamelt. Dit aantal varieert van bord tot bord.

Zo win je altijd in Kolonisten van Catan

Naarmate je dit spel vaker speelt, weet je hoe je het het beste kunt spelen. Je weet precies waar je je eerste dorpen en straten moet plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je winkansen groter zijn. Als je altijd verliest, dan zijn wij hier om je te helpen. We hebben 3 strategieën die je kunt gebruiken om te winnen:

  • Blokkeer een weg in het midden: Als iemand het “langste pad” neemt, moet je hem zo snel mogelijk stoppen. Doe net alsof het de beste manier voor je is, zodat niemand je zal proberen terug te pakken.
  • Wees je bewust van de middelen van anderen: Iedereen is constant met zichzelf bezig, maar niemand let op wat andere spelers aan het verteren zijn. Je pakt het waar ze bij zijn, net voordat ze alle grondstoffen hebben die ze willen kopen. Als je niet zeker weet wat de ander heeft, kun je sluw vragen: “Heb je hout? Ruilen voor wol?”. Klinkt zo onschuldig!
  • Investeer in zoveel mogelijk ontwikkelingskaarten: Niemand let echt op ontwikkelingskaarten. Iedereen is bezig zijn rijk uit te breiden met steden, straten en dorpen. Doe alsof je in een slechte situatie zit. Maar met je ontwikkelingskaarten heb je niet zoveel steden en dorpen nodig om te winnen.

Check ook: Deze Monopoly-regels die iedereen volgt blijken helemaal niet te bestaan!

Bron: showmag.nl

Beeld: YouTube

You May Also Like