Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Het Wereldkampioenschap Excel wordt live uitgezonden op tv en het is krankzinnig

Wereldkampioenschap Excel

Er zijn op dit moment veel sporten in de wereld en ze brengen allemaal sfeer, spanning, verdriet, vastberadenheid en adrenaline (op de een of andere manier, in een of andere vorm). Maar we zijn hier om je een spannend nieuw avontuur te brengen: Excel Esports.

‘VERT.ZOEKEN’, ‘AANTAL.ALS’ en ‘SUMIF’

Dat klopt, een campagne gewijd aan ‘VERT.ZOEKEN’, ‘AANTAL.ALS’ en ‘SUMIF’. Als samenleving hebben we officieel het hoogtepunt bereikt. De sport is opgericht door de Financial Modeling World Cup en hun meest recente evenement, de All-Star Battle, zat vol met commentatoren en analisten. Deze unieke sportcompetitie is de beste matchup, waarbij acht experts originele loterijvragen proberen op te lossen, met als doel zoveel mogelijk vragen in een beperkte tijd te beantwoorden.

Winnaars in “All-Star Battle”

In feite is het al een tijdje een esport, met de eerste Financial Modeling World Cup die in september 2020 van start ging. Het werd gewonnen door de Australiër Joseph Lau en de race van 2021 werd gewonnen door de Amerikaan Diarmuid Early. Deze twee deelnemers, samen met de runners-up en best gerangschikte deelnemers, waren weer in actie in de “All-Star Battle”.

Landelijk uitgezonden

Het toernooi wordt in de UK zelfs uitgezonden op ESPN2, compleet met scorekaarten en commentatoren om het er zo legitiem mogelijk uit te laten zien. Excel kan op zijn best verwarrend zijn, dus het is een echt talent om deze formules te kunnen gebruiken als je weinig tijd hebt. Reviewers vullen hun analyses ook met metaforen en expertrapporten. Luister maar naar een van de commentatoren die een van de strategieën van de concurrenten probeert uit te leggen. Ze zeiden: “De spelers die het metaal het eerst schoonmaakten, eindigden met goede messen, terwijl de spelers die geen voorsprong kregen, eindigden met gebarsten messen of zoiets.”

Wereldkampioenschap Excel

Commentaren online

Mensen vinden het ook online leuk. Een internetgebruiker merkte op: “Dit is waarschijnlijk het meest opwindende en leerzame sportevenement van mijn leven. Ik heb er echt iets van geleerd.” Een ander zei: “Dat is waar de beweging om draait.” Natuurlijk moet iemand de vraag stellen: “Hoe wedden we?” ESPN staat erom bekend nichesporten niet te schuwen en heeft het Ultimate Frisbee Championship, het Paper Airplane Championship en zelfs het World Air Guitar Championship uitgezonden.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter & Youtube

You May Also Like