Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Het opvoeden van een meisje is 35% duurder dan een jongen opvoeden

meisje duurder

De vrouwen onder ons vermoedden het waarschijnlijk al, maar het is nu echt bewezen: het leven van een vrouw is 35% duurder dan die van een man, zo schrijft website Gezonde ideetjes. In ieder geval, als je ouders bent van een meisje dan. Begin maar vast met sparen als bekend wordt dat je een meisje verwacht!

meisje

Meisjes en jongens

Baby’s kosten natuurlijk al heel wat, denk aan luiers, babyvoeding, kleding, school- en studiekosten, sport en ga zo maar door. Ouders met alleen maar jongens kunnen opgelucht ademhalen, want zij houden nogal wat geld over nu ze geen dochters hebben. Het opvoeden van een meisje zou namelijk 35% duurder zijn dan het opvoeden van een jongen.

Geld

We kunnen zeggen: het is onder aan de streep een flink groot verschil. Het opvoeden van een jongen tot zijn 18e levensjaar kost gemiddeld 90.000 euro en het opvoeden van een meisje gemiddeld 125.000 euro. Dat is een verschil van 35.000 euro! Waar dit dan aan wordt uitgegeven? Denk aan verzorgingsartikelen, zoals menstruatieartikelen, kleding en make-up. Ergens is het ook wel weer logisch.

Bron: Gezonde ideetjes
Beeld: Unsplash

You May Also Like