Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Het ‘mooiste paard ter wereld’ lijkt wel van goud te zijn

mooiste paard ter wereld

Er zijn heel wat dieren op de wereld die een ware lust voor het oog zijn. Paarden zijn daar één van. Elke paard ziet er eigenlijk mooi uit, maar er is een speciaal soort ras dat uitblinkt als het om schoonheid gaat. Dat is namelijk de Akhal-Teke uit Turkmenistan.

mooiste paard ter wereld
Beeld: Facebook

De Akhal-Teke 

De Akhal-Teke is een van de oudste paardenrassen ter wereld. Tegenwoordig zijn er nog maar een paar duizend exemplaren, waarvan de meesten vooral in het land van herkomst Turkmenistan en in Rusland te vinden zijn. De Akhal-Teke is niet alleen stralend, maar heeft ook een uitzonderlijk goed uithoudingsvermogen. Dit werd bevestigd in 1935, toen een groep Turkmeense ruiters in 84 dagen 4.000 kilometer aflegde van Asjchabad naar Moskou. Ze reden ook drie dagen door de woestijn zonder water!

“Paarden uit de hemel”

De bijzondere paarden hebben niet allemaal een gouden vacht, maar ze hebben wel een natuurlijke metaalachtige glans, waarschijnlijk als camouflage in de woestijn. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom ze in China “paarden uit de hemel” worden genoemd! Hieronder staat een video van de Perlino Kambarbay uit Schotland zodat je kunt zien hoe deze paarden er in actie uitzien.

Bron: ongelooflijk.co

Beeld: Facebook & YouTube

You May Also Like