Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Hedendaagse ‘holbewoner’: moe van het betalen van huur

Deze man verhuist naar een grot; 16 jaar later is hij blij dat hij het allemaal heeft opgegeven. Daniel Shellabarger, een voormalige huisbewoner die het betalen van huur beu was en nu al 16 jaar in een grot woont. Shellabarger, ook bekend als Suelo, kon 16 jaar alleen overleven in een grot zonder ooit geld te gebruiken.

Daniel Shellabarger betaalt geen huur

Als je geen eigen huis hebt, is huur een onvermijdelijke maandelijkse uitgave. Studenten, professionals die een salaris krijgen en mensen uit alle lagen van de bevolking hebben ermee te maken. Terwijl sommigen het gemakkelijk kunnen betalen, zoeken anderen naar goedkopere opties. Maar zal er ooit een tijd komen dat iemand zonder huis vreedzaam kan leven met een dak boven zijn hoofd zonder huur te hoeven betalen?

Het idee van deze man om geen huur te hoeven betalen werkt perfect voor hem, sommigen zullen misschien zeggen dat het extreem is. Dit is wat hij deed om helemaal te stoppen met het gebruik van geld.

Daniel is gestopt met het gebruik van geld

Wanneer hun huur te duur wordt, verhuizen de meeste mensen naar een hostel of een goedkopere locatie. Maar in Moab, een stad dicht bij Utah, realiseerde Shellabarger de droom van een moderne holbewoner. En hij bracht ook andere veranderingen in zijn leven aan. Hij verliet alle moderniteit en leefde als een holbewoner voordat hij zich tot geld wendde. Hij leefde van biologisch voedsel en spullen die hij onderweg had verzameld. In 2016 werd hij echter gedwongen terug te keren naar de samenleving om voor zijn zieke ouders te zorgen. Hij besloot in 2009 definitief naar de grot te verhuizen nadat hij al zijn bezittingen had weggegeven. Hij verwierf bekendheid nadat hij in publicaties en een aflevering van Only Human verscheen, waar hij zei: “Ik slaap eigenlijk al langer in grotten dan dat ik zonder geld heb geleefd, waarschijnlijk sinds het midden van de jaren 90. Toen ik een fatsoenlijke baan had in de stad, besloot ik dat ik niet meer wilde betalen en buiten wilde leven. Toen Suelo fulltime in een grot leefde zonder geld, leefde hij alleen met een paar primitieve bezittingen’, zei hij.

Over het moment dat hij besloot te stoppen met het gebruik van geld, zei hij: “Ik haalde geld uit mijn zak en ging naar een telefooncel in Pennsylvania en legde het bovenop en ik dacht dat iemand het wel zou pakken.”

Check ook: Dit pitoresk Italiaans dorpje geeft je 30.000 euro als je er komt wonen!

Bron en beeld: Braw

You May Also Like