Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Grote Facebook-storing zorgde voor dat je automatisch vriendverzoeken verstuurde wanneer je iemands profiel bekeek

Beeld: Pexels

Door een enorme storing in Facebook verstuurde de app automatisch vriendschapsverzoeken wanneer je op iemands profiel keek. Het technische probleem bleek vorige week een groot probleem voor alle nieuwsgierigen die graag willen weten wat hun ex aan het doen is, hoe hun collega buiten het kantoor is of hoe het met je lang verloren beste vriend van de basisschool gaat. Facebook-gebruikers werden betrapt op het stalken, nadat de glitch alle bezigheden op de meest vernederende manier aan het licht bracht.

Meldingen op social media

De glitch in kwestie brak het internet zo’n beetje nadat een lawine van social media-gebruikers meldde dat de bug automatische vriendschapsverzoeken stuurde naar alle profielen die ze hadden bekeken, waardoor ze verwoed probeerden deze zo snel mogelijk te annuleren. Mensen stroomden naar Twitter om het nieuws te delen. Een verontwaardigde Twitteraar postte: “FACEBOOK HEEFT EEN GLITCH WAARIN IEDERE PERSOON DIE IK STALK AUTOMATISCH EEN VRIEND VERZOEK ZENDT WTF”. Een andere held waarschuwde nietsvermoedende gebruikers: “ER IS EEN FOUT IN FACEBOOK. GA NIET IEMAND STALKEN DIE EEN VRIENDSCHAPSVERZOEK KRIJGT.” Een derde vroeg: “Stuurt iemand anders zijn Facebook automatisch vriendschapsverzoeken als hij op een profiel klikt? Het was de verkeerde avond om door mijn jaarboek te gaan en te stalken.” Dat was het zeker. “Welp geen mensen meer stalken vanavond, laat je exen met rust!” voegde een ander toe. Een laatste slachtoffer van de technische fout schreef: “Facebook stalken en op een of andere manier werd er een vriendschapsverzoek verstuurd. Dat was het jongens. Tot ziens in een ander leven.”

Beeld: Pexels

Verontschuldigd

Facebook heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de blunder, die naar eigen zeggen werd veroorzaakt door een app-update. “We hebben een bug verholpen die verband houdt met een recente app-update waardoor sommige Facebook-vriendschapsverzoeken per ongeluk werden verstuurd. We hebben voorkomen dat dit gebeurt en we verontschuldigen ons voor het ongemak dat dit kan hebben veroorzaakt,” vertelde een woordvoerder van Meta aan LADbible. De techgigant drong er verder bij gebruikers op aan om lopende vriendschapsverzoeken in hun activiteitenlogboek te bekijken om er zeker van te zijn dat er geen ongewenste verzoeken onder hun radar doorglipten.

Beeld: Twitter

Opgelost

Hoewel iedereen blij is dat het probleem eindelijk is opgelost, is het duidelijk dat we bijna het einde naderden van het kruipen op internet zoals we dat kenden. Maar nu Facebook zijn ding heeft gedaan en de problemen heeft opgelost, kunnen mensen gerust zijn in de wetenschap dat ze weer onopgemerkt verder kunnen gaan met hun stiekeme manieren van stalken op sociale media.

Check ook: Weer 18 mensen op Facebook met het IQ van een staafmixer

Bron: ladbible.com

Beeld: Pexels & Twitter

You May Also Like