Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Goed nieuws: bier blijkt gezonder dan gedacht!

bier gezonder

Voortaan hoef je je niet meer schuldig te voelen als je een pilsje uit de koelkast pakt. Waarvan je misschien eerder altijd hoorde dat bier ongezond is, blijkt dat dus eigenlijk wel mee te vallen. Er kleven namelijk een heel hoop voordelen aan het drinken van bier. Lees snel verder!

bier gezond

Minder kans op hartaanval

Uit een onderzoek in 2012 blijkt dat bier invloed heeft op je hart. Als je 1,5 á 2 biertjes per dag drinkt, dan zou dat ervoor zorgen dat je minder risico loopt op het krijgen van een hartaanval. Voor mensen die eerder hartproblemen hebben gehad, is een biertje drinken ook geen slechte keus. Het onderzoek stelt dat mensen die eerder een hartaanval hebben gehad, nog ruim twintig jaar leven wanneer ze frequent bier drinken.

Eiwitten en vitamine B

Vergeleken met wijn bevat bier meer eiwitten en vitamine B. Dat blijkt uit onderzoek in American Journal of the Medical Sciences. Ook bevat bier antioxidanten, die beschermen je tegen verschillende ziekten. Uit een onderzoek met 70.000 mensen blijkt dat mensen die 14 glazen per week dingen het minst vaak diabetes type 2 ontwikkelen. Goed nieuws!

Sterkere botten

Tot slot zorgt bier ook voor sterkere botten. Je hoeft dus niet altijd een glas melk te pakken. Voortaan dus gewoon een pilsje openen!

Bier drinken met vrienden

Zoek je nog meer goede redenen om bier te drinken? Uit onderzoek van de Universiteit van Oxford blijkt namelijk dat mannen die 2 keer per week hun vrienden zijn en tegelijkertijd een paar biertjes wegtikken, gezonder zijn en minder kans hebben om depressief te raken. Hierover lees je hier meer.

bier gezond

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like