Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Gevangene die ‘overleed’ en weer tot leven kwam, zegt zijn levenslange gevangenisstraf technisch gezien al is afgerond

Een gevangene probeerde ooit aan te voeren dat zijn levenslange gevangenisstraf technisch gezien was afgelopen nadat zijn hart was gestopt.

Veroordeeld

Benjamin Schreiber moest midden jaren negentig de rest van zijn dagen doorbrengen in een gevangenis in Iowa. Hij werd veroordeeld voor moord met voorbedachten rade omdat hij een man doodknuppelde met een houweel. Tijdens het proces hoorde de rechtbank hoe Schreiber samenspande met de vriendin van het slachtoffer om hem te vermoorden en het lichaam buiten een caravan achterliet.

Vergiftiging

In 2015 ontwikkelde Schreiber nierstenen en kreeg hij een septische vergiftiging, aldus CNN. Hij verloor het bewustzijn en werd overgebracht van de Iowa State Penitentiary naar een nabijgelegen ziekenhuis. In de medische faciliteit werd Schreiber vijf keer gereanimeerd omdat zijn hart kortstondig was gestopt. The Guardian meldt dat artsen epinefrine en adrenaline gebruikten om de man te reanimeren. Toen hij eenmaal gestabiliseerd was, behandelden ze zijn sepsis en werd hij teruggestuurd naar de gevangenis.

Beeld: Pexels

Na het incident

Na dat incident probeerde de veroordeelde moordenaar in de rechtbank te betogen dat hij de gevangenis zou mogen verlaten nadat hij zijn “levenslange gevangenisstraf” met succes had vervuld. Niet alleen dat, maar Schreiber zegt dat hij tegen zijn wil werd gereanimeerd omdat hij jaren eerder een ‘Do Not Resuscitate’ bevel had getekend, aldus The Des Moines Register. De broer van Schreiber werd binnengebracht en zei tegen het medisch personeel “als hij pijn heeft, mag u hem iets geven om de pijn te verzachten, maar anders moet u hem laten gaan”.

Niet overtuigend

De rechtbanken dachten echter anders over wat er in het ziekenhuis gebeurde. Een lagere rechtbank zei dat het argument van de moordenaar “niet overtuigend en ongegrond” was. Hoewel dat misschien genoeg was om terug te gaan naar je gevangeniscel, besloot Schreiber een stap verder te gaan en naar het Iowa Court of Appeals te gaan. Maar, het lijkt erop dat zij ook niet onder de indruk waren van het argument. Een panel van drie rechters beoordeelde de zaak en rechter Amanda Potterfield schreef in haar beslissing: “Wij geloven niet dat de wetgever deze bepaling, die de straffen bepaalt voor de zwaarste klasse van misdrijven onder de Iowa-wet en de ‘zwaarste straf’ oplegt… om criminele verdachten vrij te laten wanneer medische procedures tijdens hun opsluiting leiden tot hun reanimatie door medische professionals.” Rechter Potterfield voegde daaraan toe: “Schreiber is ofwel nog in leven, in welk geval hij in de gevangenis moet blijven, of hij is werkelijk dood, in welk geval dit beroep nietig is.” Volgens CNN verwees het hof van beroep naar de wet van de staat Iowa die zegt dat iedereen die schuldig is aan een misdrijf van klasse A “de rest van zijn natuurlijke leven in de gevangenis moet doorbrengen, ongeacht hoe lang die periode uiteindelijk duurt of welke gebeurtenissen zich voordoen voordat het leven van de verdachte eindigt”. Schreiber stierf vorige maand aan een natuurlijke doodsoorzaak in het Unity Point Medical Center in Fort Dodge.

Check ook: Man die tijdelijk dood was zegt wat hij zag: ‘Twee engelen brachten me naar een bar’

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels & Ladbible

You May Also Like