Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Gepensioneerd echtpaar geeft huis op en reist op cruiseschip de wereld rond

cruiseschip
Beeld: Instagram

Met elk jaar dat voorbij gaat blijven de kosten van levensonderhoud in de grote steden stijgen. De inflatie is reëel en dat heeft nadelige gevolgen voor de koopkracht van de mensen die in de grote steden wonen. Voor de meeste koppels en alleenstaanden is de huur of hypotheek op een huis vaak de grootste uitgave per maand. In de meeste gevallen gaat het om meer dan 50% van het maandelijkse inkomen. Terwijl mensen slimme manieren hebben bedacht om de uitgaven voor huisvesting te verminderen, hebben Angelyn en Richard Burk uit Seattle de zaken naar een heel nieuw niveau getild om hun uitgaven voor huisvesting te verminderen en tegelijkertijd hun lang gekoesterde droom om de wereld rond te reizen te verwezenlijken.

Beeld: Instagram

Zo begon het allemaal

Angelyn en Richard Burk wisten altijd al dat ze vroeg met pensioen wilden gaan. En om dat te bereiken, leefde het stel een aantal jaren onder hun stand en spaarden ze elke cent die ze konden missen. Begin 2021 begon het echtpaar te rekenen en toen ze beseften dat ze hun cruiseleven konden verwezenlijken, begonnen ze in mei 2021 aan hun eerste reis. Angelyn Burk deelde mee dat ze op hun budget letten en zich niet laten meeslepen in uitgaven voor duurdere kamers of drankpakketten. Het echtpaar ging voor het eerst op een cruise kort na hun huwelijk in 1992 en sindsdien werd het een jaarlijkse en soms tweejaarlijkse aangelegenheid voor de Burks. Ze wisten altijd al dat ze de wereld wilden bereizen zodra ze met pensioen gingen en het leven op cruiseschepen verenigt twee van de dingen waar ze het meest van houden. Volgens rapporten geeft het stel 43 dollar per dag uit, inclusief eten en huisvesting op een cruiseschip. Dit komt neer op een miezerige 15.696 dollar per jaar, wat enkele duizenden euro’s goedkoper is dan het leven in een grote stad. Soms geven ze tot 135 dollar per dag uit, wat neerkomt op 49.275 dollar per jaar.

Beeld: Instagram

Naar deze landen zijn Angelyn en Richard tot nu toe geweest

In een gesprek met CNN zei Angelyn: “Dit jaar hebben we 86 cruisedagen vastgelegd met een gemiddelde all-in kostprijs van 89 dollar per dag voor ons beiden. Dat is inclusief kamer, eten, entertainment, vervoer, fooi, havengelden en belastingen. Dit valt ruim binnen ons pensioenbudget.” Tot nu toe heeft het echtpaar Singapore, Italië, Canada, IJsland en de Bahama’s bezocht, soms meer dan eens. Ze vervolgde: “Ons oorspronkelijke plan was om telkens een maand in verschillende landen te verblijven en uiteindelijk met pensioen te gaan op cruiseschepen als we ouder werden. We houden van reizen en we zochten naar een manier om tijdens ons pensioen voortdurend te reizen die financieel zinvol was.” Als ze niet rond de wereld cruisen op verschillende schepen, verblijft het echtpaar vaak aan land bij vrienden of familie. Ze vestigen zich een paar dagen op een bepaalde locatie voordat ze weer uitvaren. Ze zijn van plan dit te blijven doen tot ze fysiek niet meer in staat zijn.

Beeld: Instagram

Bron: diply.com

Beeld: Instagram

You May Also Like