Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Geniale uitvinder bouwt stofzuiger die LEGO opzuigt en op grootte sorteert

Als je kids (of jijzelf) met de Lego hebben gespeeld en de hele vloer vol ligt met steentjes, is het een flinke klus om alles wee op te ruimen of niet? Jij zal dit namelijk niet te lang meer hoeven te doen, want een geniale uitvinder heeft een Lego sorteer stofzuiger gecreëerd, die de stenen verzamelt en op grootte rangschikt. Wat een tijd om te leven.

Lego stofzuiger

Matty Benedetto, die het YouTube-kanaal Unnecessary Inventions host, doet met zijn nieuwste apparaat de bijnaam van het kanaal de eer aan. Nadat hij eerder Lego Socks had gemaakt, waarmee je volledig pijnvrij door Lego kunt lopen, is hij nu overgestapt op een speciaal ontworpen stofzuiger die je Lego- verzameling voor je zal organiseren. In zijn video zegt Benedetto dat hij geïnspireerd was na het zien van een aflevering van The Office waarin David Wallace zijn idee onthult voor een stofzuiger die ‘kinderen leert om hun eigen speelgoed op te rapen’.

Benedetto liet zien hoe hij zijn eigen versie maakte, begon met een Shop-Vac en ontwierp vervolgens zijn 3D-geprinte inzetstuk met vier bussen die de stenen op maat filtert terwijl ze worden opgezogen. Hij gebruikt zelfs een doorzichtig plastic, zodat je het sorteren voor je ogen kunt zien gebeuren. Benedetto eindigt zijn clip met een demonstratie van hoe het werkt en eerlijk gezegd, hoewel het misschien ‘onnodig’ is, doet het zeker wat hij wilde doen. Benedetto vertelt de camera: “Ik moet zeggen, ik ben diep onder de indruk van hoe goed dat werkt.” En het is niet alleen ik en de maker die onder de indruk zijn van de LEGO Suck It – sterker nog, een aantal van zijn volgers toonden zelfs interesse om er een te kopen.

Bron: Unilad

Beeld: YouTube Unnecessary Inventions