Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Geniale uitvinder bouwt aquarium op wielen om zijn goudvissen uit te laten

Beeld: YouTube

Een uitvinder uit Taiwan wilde zijn goudvissen meenemen voor een wandeling en vond daarom een gigantisch apparaat uit. Het heeft een verlichtingssysteem zodat hij ze ’s nachts mee kan nemen door de stad, maar het is echter niet duidelijk of het goed is voor de vissen. 

Wandelen met vissen 

Een Taiwanese uitvinder heeft een kinderwagen voor vissen gemaakt zodat hij met zijn goudvissen door de stad kan wandelen. Huang Xiaojie, uit Taipei, deelde zijn creatie op YouTube. Het lijkt op een kinderwagen met een reusachtig aquarium erop gemonteerd. De viswagen heeft ook een filtratiesysteem op batterijen om vers water en zuurstof in de tank te houden. Het heeft zelfs een verlichtingssysteem, zodat Xiaojie zijn vissen ’s nachts naar markten kan brengen. 

Beeld: YouTube

“Een extreme uitdaging” 

De Taiwanese uitvinder zei dat het laten lopen van vissen met de ‘action tank’ “echt een extreme uitdaging” was, en toonde video’s van zichzelf terwijl hij door de straten van Taipei liep met zijn vissen op sleeptouw. Voorbijgangers kijken geschokt als Xiaojie met zijn vis, ijsthee drinkend door marktplaatsen, wandelt en bij kraampjes boodschappen doet. 

Beeld: YouTube

Veilig of niet? 

Het is onduidelijk of het veilig is voor een vis om te gaan wandelen, en welke gevolgen dat kan hebben voor hun welzijn. Vissen sterven vaak van stress als ze worden blootgesteld aan harde geluiden of plotselinge waterveranderingen. De vissen van Xiaojie lijken echter meer dan gelukkig met het apparaat, dat Xiaojie ooit via een crowdfundingcampagne aan het publiek in winkels hoopt te verkopen. 

Soortgelijke apparaat 

Xiaojie’s viswagen is niet de enige draagbare visuitvinding die de laatste tijd op straat is gekomen. Het Japanse bedrijf MA Corporation onthulde onlangs een draagbaar aquarium. Met de Katsugyo tas kunnen mensen met hun vissen pronken terwijl ze door de stad lopen. Het apparaat is echter vooral ontworpen om vissen te vervoeren van een vismarkt naar huis, dus het is niet echt geschikt voor lange wandelingen. Vissen horen uiteindelijk in water te leven, en het is niet aan te raden om ze mee te nemen voor een wandeling. 

Beeld: YouTube

Bron: dailystar.co.uk

Beeld: YouTube

You May Also Like