Life

Genderneutrale Efteling-bezoeker verdrietig: ‘Ik kan niet naar het toilet’

Beeld: change.org

De Efteling, een sprookjesachtig rijk waar dromen en fantasieën tot leven komen, bevindt zich nu op een belangrijk kruispunt in haar geschiedenis. De focus op genderneutrale faciliteiten zou een significante stap zijn in de richting van inclusiviteit en acceptatie. Voor een genderneutrale Efteling-bezoeker als Nijs betekent dit een wereld van verschil., dus startte hij een petitie op Change.org, die inmiddels bijna de doelstelling van 1.000 handtekeningen heeft bereikt.

Genderneutrale Efteling-bezoeker

Volgens Nijs is De Efteling een magische plek voor velen, maar voelt naar de wc gaan voor transgender personen als “een enorm obstakel.”. Nijs: “Veel trans personen voelen zich onveilig op de wc. Of ze drinken gewoon de hele dag niks om maar helemaal niet te hoeven gaan. Ik heb beide scenario’s zelf meegemaakt en wens ze niemand toe.”

Duidelijk signaal

Nijs’ verhaal is slechts één van velen. De Efteling trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, elk met hun eigen unieke verhaal en behoeften. Door het creëren van genderneutrale toiletten geeft het park een duidelijk signaal af: iedereen is welkom. Het gaat om het bieden van een veilige en comfortabele ervaring voor iedere bezoeker, waardoor iedereen optimaal kan genieten van de magie die de Efteling te bieden heeft. Dit zou een belangrijke stap zijn in het erkennen en respecteren van de diversiteit van het publiek.

Beeld: change.org & Efteling

Voorbij Traditionele Grenzen

De actie van Nijs en de groeiende ondersteuning van de petitie tonen de noodzaak van verandering in onze maatschappij. De Efteling, een voorloper op het gebied van fantasie en verbeelding, heeft nu de kans om ook een voorbeeld te zijn op het gebied van sociale veranderingen. Door het introduceren van genderneutrale toiletten breekt het park met traditionele normen en opent het de deuren naar een inclusievere wereld. Dit zou niet alleen een overwinning zijn voor Nijs en de transgendergemeenschap, maar voor iedereen die gelooft in een wereld waar respect en acceptatie de boventoon voeren.

Hans Teeuwen heeft zo zijn eigen ideeën over genderneutrale toiletten:

Check ook:

Copyright © 2022 SGXL Alle rechten voorbehouden

Mobiele versie afsluiten