Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Geen zin in een hoofdpijn morgen? Van deze drank krijg je de minste katers

drank minste kater

Flink losgaan met alcohol en een kater gaan hand in hand. Wil je de ene, dan moet je de andere ook accepteren. Gelukkig bestaan er ook opties die je een zo licht mogelijke kater geven. Je kunt dus genieten en hoeft de volgende dag niet te “lijden”. We zetten ze voor je op een rijtje.

Toxische stoffen

Ethanol is aanwezig in bijna elke vorm van alcohol en kan op zichzelf al een gevaarlijke stof zijn met veel negatieve impact op de gezondheid. Tijdens het fermentatieproces van alcoholische dranken ontstaan vaak ook toxische bijproducten, bekend als ‘congeneren’, die de gezondheid verder kunnen schaden. Alcoholische dranken met grote hoeveelheden van deze bijproducten veroorzaken vaak een intensere kater, omdat het lichaam meer moeite heeft om deze stoffen af te breken. Als je op zoek bent naar alcoholische dranken die de minste kans op een kater geven, vermijd dan degene die veel van deze bijproducten bevatten.

Dronken student mailt professor
Beeld: Pexels

Kies voor heldere dranken

Heldere dranken zoals rum, gin, en kwalitatieve tequila bevatten over het algemeen weinig van de slechte stoffen die katers kunnen veroorzaken. Vodka bevat zelfs nog minder van deze stoffen, maar meer hierover later. Om de kans op een kater te verkleinen, drink je bij voorkeur één van deze heldere dranken, zonder mixers of water.

Pure Vodka

Hoewel vodka vaak geassocieerd wordt met slechte keuzes, blijkt uit onderzoek dat deze drank erg puur is en daarom de minste kans geeft op een heftige kater. Let op: drink niet te veel.

Beeld: Pexels

Kies voor dranken met een lager alcoholpercentage

Een voor de hand liggende oplossing is het kiezen van dranken met een lager alcoholpercentage, zoals bier. Speciaalbieren zijn heerlijk, maar bevatten vaak een hoger alcoholpercentage dat kan leiden tot een zwaardere kater. Bovendien drinken mensen vaak meer dan één biertje. Kies voor heldere bieren, deze bevatten minder gifstoffen en ook minder calorieën.

drank minste kater
Beeld: Pexels

Check ook: Zo verandert je lichaam als je 31 dagen geen alcohol drinkt

Bron: guys.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like