Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

FTX-oprichter smeekt hem niet naar de gevangenis te sturen omdat hij veganist is

FTX oprichter Sam Bankman-Fried

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried heeft de rechtbank gesmeekt hem niet naar de gevangenis te sturen, omdat hij veganist is. De voormalige cryptomagnaat werd afgelopen week gearresteerd op verdenking van onder meer witwassing en fraude en staat momenteel terecht bij een rechtbank op de Bahama’s.

Veganistische dieet

CoinDesk en de Daily Mail melden dat de advocaat van Bankman-Fried probeerde hem op borgtocht vrij te krijgen terwijl hij wacht op een nieuwe hoorzitting. Jerome Roberts voerde naar verluidt aan dat de 30-jarige uit de gevangenis moest, zodat hij regelmatig zijn medicijnen kon innemen en zijn veganistische dieet kon volhouden. CoinDesk beweerde dat Bankman-Fried getuigde dat hij elke dag vrij verkrijgbare allergiepillen, Adderall en Emsam-pleisters voor depressie gebruikt. De advocaten stelden een geldelijke zekerheid voor om de borgtocht te krijgen en lieten de beklaagde zelfs een enkelband dragen om de angst weg te nemen dat hij een vluchtrisico zou vormen.

Een goed bedrag

Rechter Joyann Ferguson-Pratt vroeg hoeveel geld Bankman-Fried bereid was te betalen. Roberts, zei: “Ik hoop dat meneer Bankman-Fried me niet kruisigt omdat ik dit zeg. ‘Maar gezien de omstandigheden misschien 250.000 dollar? Maar edelachtbare hoeft het niet met me eens te zijn. Als 50.000 dollar een goed bedrag is, dan is $ 50.000 een goed bedrag.’ Aanklagers vreesden dat hij zou verdwijnen als hem borgtocht werd verleend, ook al had de voormalige cryptomagnaat zijn paspoort al in beslag genomen toen hij werd gearresteerd.

Rechter verwerpt borgtocht verzoek

De rechter verwierp uiteindelijk het borgtocht verzoek en stelde een datum vast voor een uitleveringshoorzitting volgend jaar in februari. Aanklagers in de VS hebben op dinsdag (13 december) een aanklacht ontzegeld waaruit bleek dat autoriteiten in Amerika de voormalige FTX-baas beschuldigen van telefraud, samenzwering om geld wit te wassen en beschuldigingen van campagneschendingen, en andere misdrijven.

Bron: Unilad

Beeld: Youtube

You May Also Like