Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Frikandellen-liefhebbers opgelet: het frikandel speciaal-dessert!

frikandel speciaal

Waar zouden we zijn zonder frikandellen, het is een van onze favoriete diner, voorgerecht, hoofdgerecht én nagerecht! Daarom zullen de liefhebbers blij zijn met het volgende recept voor een frikandellen-dessert!

Frikandellen dessert

We zien heel wat mensen al fronzen, hoe maak je nou frikandellen als dessert? Je frikandellen blenderen en dan suiker … nee, dat zeker niet. Meester Patissier Hidde de Brabander is degene die deze geniale idee bedacht. De combinatie van pure chocolade, cranberry, kruiden en karamel met fijne biscuit is bij deze versie maar net even anders. Het witte plastic bakje waar normaal gesproken de vleesstick in komt, is nu vervangen door witte chocolade. Het dienblad is gevuld met een mousse van gezouten karamel en karamelsaus. Gelukkig is de frikandel niet echt van vlees, want anders is die combinatie van vleessmaak en die zoete versiering wel heel bijzonder. Maar het ziet er wel uit als een frikandel, dus kun je je vrienden te pakken krijgen.

frikandel speciaal

Zeker proberen

Deze frikandellen dessert moet je zeker weleens proberen. Je kunt het ook zelf maken, echter is deze zoete frikandel speciaal niet zomaar gemaakt. Je bent zo’n ongeveer 2.5 uur bezig. Het is dus zeker niet al te gemakkelijk, maar het is zeker het proberen waard. Frikandellen feestje, iemand?

Bron & beeld: FHM

You May Also Like