Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Friends-fans in shock om angstaanjagend precieze leeftijdsfilters op originele cast

friends

In een recente TikTok-video heeft een gebruiker de gemoederen flink beziggehouden door de cast van de populaire serie Friends te tonen met behulp van een verouderingsfilter. De beelden tonen de originele afleveringen, maar met een angstaanjagende twist: de personages zijn digitaal ‘verouderd’. Het resultaat is zo levensecht dat mensen wereldwijd versteld staan van de nauwkeurigheid van de leeftijdsfilters en de onheilspellende transformatie van hun geliefde Friends-sterren.

Tijdmachine-filter

Als je herinnerd wilt worden aan hoe oud je eigenlijk bent, neem dan een kijkje naar deze oude aflevering van Friends – de sitcom die bijna 20 jaar geleden eindigde. En als je wilt zien hoe je eruit gaat zien als je nog ouder bent en hoe realistisch de verouderingsfilter van Snapchat is in het voorspellen van je toekomstige uiterlijk, dan ben je hier aan het juiste adres.

Een TikToker, besloot de ‘Tijdmachine’-filter op de hele cast van Friends te gebruiken en het laat zien hoe accuraat de filter eigenlijk is. Maak je klaar om meteen je telefoon te pakken, de filter op jezelf uit te proberen en een beetje te huilen.

Friends fans
Beeld: TikTok/@saniezehraa

De verbazingwekkende gelijkenis

Het scherm is verdeeld in tweeën, met Lisa Kudrow ongefilterd aan de onderkant en verouderde Lisa Kudrow aan de bovenkant – waarbij de bovenste afbeelding angstaanjagend veel lijkt op hoe Kudrow er vandaag de dag uitziet. Vervolgens is Matt LeBlanc, alias Joey, aan de beurt, die iets meer getroffen wordt door de filter. Het effect maakt zijn haar grijs en voegt hier en daar een paar klassieke rimpels toe aan zijn gezicht. Matthew Perry (Chandler) en David Schwimmer (Ross) worden daarna verouderd en het is alsof we naar recente foto’s van het duo kijken.

Jennifer Aniston komt echter niet echt aan bod in de video. Kijkers krijgen slechts een korte glimp te zien, aangezien de filter haar gezicht niet veel bewerkt. Maar dan nog, gezien het feit dat ze gewoon niet lijkt te verouderen, is dit behoorlijk accuraat.

AI of het echte leven?

De post heeft meer dan zes miljoen views en een half miljoen likes verzameld, waarbij Friends-fans massaal naar de opmerkingen sectie gaan om hun mening te geven over het effect van de verouderingsfilter. Een TikTok-gebruiker zei: ‘Dus Jennifer veroudert echt niet. AI of het echte leven’. Nog iemand voegde toe: ‘Phoebe, Joey en Ross zijn allemaal zo nauwkeurig’. En een derde merkte op: “Dit is heel slecht nieuws voor mij.” Ik hou niet van deze trend omdat het accuraat is en ik er over 35 jaar niet uit kan zien als de vrouw uit het bos, dat kan ik gewoon niet’, voegde een vierde toe. Anderen boden redenen waarom de cast van Friends er zo goed uitziet in de verouderingsfilter en waarom het effect specifiek op hen zo nauwkeurig kan zijn.

Friends fans
Beeld: TikTok/@saniezehraa

‘Ik weet niet zeker, maar ik heb het gevoel dat beroemdheden/openbare figuren mogelijk zijn gebruikt als trainingsgegevens voor de AI, dus natuurlijk is het nauwkeurig bij hen’, suggereerde een gebruiker. Een ander voegde toe: ‘Ik heb gehoord dat hoe jonger je eruitziet, hoe dramatischer de filter je eruit laat zien, waar ik hoopvol over ben omdat ik er momenteel uitzie als Carole Baskin’.

Check ook: Friends-acteur ‘Gunther’ op 59-jarige leeftijd overleden

Bron: Unilad

You May Also Like