Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Foto’s van ‘Godfather’ Willem Alexander gaan viral: ‘Baasje wel hoor!’

Koning Willem Alexander bezocht onlangs een oefening van de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht in Schaarsbergen. Foto’s van de volledig in gevechtstenue geklede koning in een patrouillevoertuig gaan nu flink viral.

Godfather

Sinds Willem Alexander zijn baard heeft laten staan, zorgen zijn foto’s wel vaker voor verwonderde reacties. Zo werd hij eerder gekscherend ‘Godfather’ genoemd. Ook nu zorgt zijn ‘badass-look’ weer voor veel reacties. Op het officiële Instagram-kanaal van het Koninklijk huis verschenen afgelopen week indrukwekkende foto’s van de koning in gevechttenue. Hierbij schrijft het account: “In een patrouillevoertuig rijdt de Koning naar een oefen locatie waar hij spreekt met militairen die onderdeel uit gaan maken van de eFP in Roemenië. Daarnaast neemt hij deel aan een training, waarbij de eenheid in verstedelijkt gebied huizen vrijmaakt van bezetters. Ook spreekt de Koning met militairen over hun ervaringen bij een recente oefening in NAVO-verdragsgebied. Vanaf februari tot april hebben ook al 150 militairen van 11 Luchtmobiele Brigade getraind in Roemenië.” In de reacties krijgen de foto’s vooral lof. Zo schijft bijvoorbeeld iemand: “Baasje wel hoor 👏”

Ceremoniële rang

Voordat Willem Alexander koning van Nederland werd, beklede hij binnen defensie de functie van reserve-commandeur der Koninklijke Marine, reserve-brigadegeneraal der Infanterie van de Koninklijke Landmacht en reserve-commodore van de Koninklijke Luchtmacht. Nu hij koning is, heeft hij nu alleen een ceremoniële rang.

Check de ‘ badass’-foto’s van Koning Willem Alexander hier:

Bron en beeld: Instagram Koninklijk huis